Balıkesir’de “Yakın Kart” dönemi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 10.10 Dünya Balıkesirliler Günü’nde Türkiye’ye örnek olacak “Yakın Kart” projesini “Arkadaş Yakınımdır” sloganıyla hayata geçirdiklerini açıkladı.

Balıkesir’de “Yakın Kart” dönemi
Yayınlama: 10.10.2024
2
A+
A-

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Akın, Dünya Balıkesirliler Günü’nde “Yakın Kart” projesini “Arkadaş Yakınımdır” sloganıyla hayata geçirdiklerini duyurdu. 

Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen lansmana Başkan Akın’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Balıkesir Üniversitesi akademisyenleri, daire başkanları, şube müdürleri, Balıkesirliler Dernekleri Federasyonu, Manisa Balıkesirliler Derneği, İzmir, Mustafa Kemal Paşa, Bursa, Ankara, İstanbul, Karacabey, İstanbul Havranlılar Derneği, Bodrum Balıkesirliler Derneği Başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar katılım sağladı.

Lansmanda projenin detaylarını paylaşan Akın, Yakın Kart’ın öncelikle ihtiyaç sahipleri için bir destek kart işlevi göreceğini ardından herkesin kullanabileceği şekilde tüm kente yayılacağını söyledi.

Başkan Akın, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle geçim sıkıntısı çeken dar gelirli vatandaşların omuzlarındaki yükü hafifletmek amacıyla Yakın Kart projesini hayata geçirdiklerini dile getirerek, “Yakın Kart,  yalnızca sosyal bir destek kartı olmayacak. Tüm Balıkesirlilerin kent hizmetlerinden faydalanmasını kolaylaştıran 10 numara bir kent kartı olacak.” diye konuştu

Banka kartlarında olduğu gibi raporlama, bakiye sorgulama, harcama sorgulama gibi işlemlerin yapılabileceğini belirten Başkan Akın, “Özel anlaşmalı iş yerlerinde yapılan alışverişte nakit indirimlerden yararlanabilecek. Sosyal desteklerle başlayacak Yakın Kart ciddi bir teknolojik altyapıya sahip olduğu için en kısa sürede bütün Balıkesir’in kent kartı olacak.  Balıkesir’in Yakın Kart’ı alışverişi Balıkesirli esnaftan yapacağı için, aynı zamanda Balıkesir esnafını da kalkındıran bir kart olacaktır.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.