6. Uluslararası Kompozit Fuarı “MEET4COMPOSITE” kapılarını açtı

İstanbul, 10 Ekim (Hibya) – Kompozit teknolojilerindeki en son yenilikleri ve gelişmeleri tanıtmayı amaçlayan 6. Uluslararası Kompozit Fuarı “MEET4COMPOSITE” kapılarını açtı.

6. Uluslararası Kompozit Fuarı “MEET4COMPOSITE” kapılarını açtı
Yayınlama: 10.10.2024
0
A+
A-

Kompozit teknolojilerindeki en son yenilikleri ve gelişmeleri tanıtmayı amaçlayan 6. Uluslararası Kompozit Fuarı MEET4COMPOSITE'nin açılış programı İstanbul Kongre Merkezi'nde yapıldı. 

Fuara; ED Fuarcılık Kurucu Ortağı Dilek Soydan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Plastik, Kauçuk, Kompozit Sanayi Meclis Başkanı Yavuz Eroğlu, Kompozit Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Barış Pakiş, Plastik Sanayicileri Federasyon (PLASFED) Başkanı Ömer Karadeniz, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç katıldı.

Programın ilk konuşmasını gerçekleştiren ED Fuarcılık Kurucu Ortağı Dilek Soydan, “2022 yılında küçük bir girizgah yaptığımız organizasyona bu sene Kompozit Sanayicileri Derneğiyle beraber birlikte verimli bir çalışmayla fuarımızı bu noktaya getirdik. Tabii biz burada organizasyonu gerçekleştiren olarak bulunuyoruz fakat dernek bu işin gerçek bir takipçisi ve destekleyicisi aslında. Biz bu fuarla bu sektörün önünü uluslararası alanda açmış olduğumuza inanıyoruz” dedi.

Ardından sektör ve fuarla ilgili bilgilendirmelerde bulunmak üzere konuşmasını gerçekleştiren Kompozit Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Barış Pakiş, şunları söyledi:

“Bu fuarın Türk kompozit sektörünü daha ileri taşıyacağına dair inancımız var. Türkiye bir kompozit ülkesi, hammadde ve üretici gibi her anlamında bu şekilde. Ayrıca ileri teknolojiye müsait bir durumu var. Bu fırsatı biz değerlendirmek istiyoruz. Bu gibi fuarlarla da daha ileriye taşımak istiyoruz. Havacılıktan savunma sanayisine gibi birçok alanda kompozit sektörünün malzemeleri kullanılıyor. Biz kompozit sektörüyüz demekten artık yavaş yavaş uzaklaşıyoruz, bunu yapmamamız gerekiyor.”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Plastik, Kauçuk, Kompozit Sanayi Meclis Başkanı Yavuz Eroğlu, gerçekleştirdiği konuşmada “Bu fuarda sektör bazında Türkiye’yi merkez haline getirmek üzere yapılmış çabaların geldiği noktayı gösteriyor. Bu da bize çok büyük bir gurur veriyor” ifadelerini kullandı.

Ardından konuşmalarını yapmak üzere sahneye çıkan Plastik Sanayicileri Federasyon (PLASFED) Başkanı Ömer Karadeniz, “Eğer kompozit ve plastiklerimiz olmasaydı zaman kaybı, çevre kirliliği oluşacaktı” dedi.

Programın son konuşmasını yapan İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, ticaret kapsamında şu açıklamayı yaptı:

“İhracat rakamlarımız burada önem arz ediyor. İhracat rakamlarımız son birkaç senedir 800 milyon dolar mertebesinde yatay seyre geçti. Bu da Türkiye’de üretim yapan bazı tesislerin Türkiye dışına çıkmasında önemli bir unsur. Umarım yurt içindeki ihracatçılar da daha rahat bir döneme doğru ilerliyor olurlar. Şu anda yaşanan bu kur problemi ihracatı çok zorlayan ithalatı daha da cazip hale getiren bir noktaya geldi.”

Program, açılış konuşmalarının ardından fotoğraf çekimiyle sona erdi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.