Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden depremzedeye protez desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, depremde bir bacağını kaybeden ve satın aldığı protez ile mağduriyet yaşayan Senem Ece Mazı’ya destek oldu. Senem Ece, Ortez-Protez Merkezi’nde yapılacak yeni protezine 10 gün içerisinde kavuşacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden depremzedeye protez desteği
Yayınlama: 10.10.2024
2
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan şiddetli depreme İskenderun'da yakalanan eşini, kızı ve kayınvalidesini kaybeden, enkazın altından 7 saat sonra kurtarılan Senem Ece Mazı (40), bacağının ampute edilmesiyle beraber kullanacağı protez için bir hayırsever vatandaştan destek aldı.

650 bin TL karşılığında yeni protez için ödeme yaparken aldığı protezin ikinci el olduğunu öğrenmesiyle Senem Ece Mazı dolandırıldığını anladı. Ece Mazı'nın mağduriyetinin basına yansıması sonrası durumu öğrenen Başkan Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi Buğday Tanesi Ortez-Protez Merkezi'nde Mazı için yeni bir protez yapılması talimatını vererek, Gaziantep'e davet etti.

Senem Ece Mazı, Ortez-Protez Merkezi'nde Başkan Şahin ile bir araya geldi. Depremde engelli kalan, protezi hasar alan vatandaşlar için ücretsiz hizmet veren merkezde Mazı ve kızını ağırlayan Başkan Şahin, vicdanları sızlatan dolandırıcılık olayına karşı sessiz kalmayarak mağduriyetin en kısa sürede giderileceğini söyledi.

Senem Ece Mazı'ya yapılacak tam donanımlı yeni protez için uzman teknikerler vücut yapısı, kilosu gibi teknik ölçümleri tamamladı. Yapımına başlanan protez için 1 hafta içerisinde deneme soketiyle 2-3 saatlik yürüyüşle denemeler yapılacak. Rahatsız edici durumlar analiz edilerek giderilecek; 10 gün içerisinde yeni protezler takılacak.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.