ENERJİ PİYASALARI – Ortadoğu’da arz kesintisi olasılığına rağmen petrol gevşedi

İstanbul, 11 Ekim (Hibya) – İsrail’in İran petrol sahalarına saldırması halinde yaşanabilecek geniş çaplı arz kesintisine olasılığına rağmen, petrol önceki günkü yükselişin ardından Cuma günü gevşedi,

ENERJİ PİYASALARI – Ortadoğu’da arz kesintisi olasılığına rağmen petrol gevşedi
Yayınlama: 11.10.2024
2
A+
A-

Brent ham petrol vadeli işlemleri 39 sent ya da yüzde 0,5 düşerek, varil başına 79,01 dolara geriledi. ABD Batı Texas Intermediate (WTI) vadeli ham petrol kontratları 32 sent ya da yüzde 0,4 düşüşle varil başına 75,53 dolara geriledi. Brent için 200 günlük ortalama varil başına 81,68 dolar ve WTI için 77,36 dolar seviyesinde.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Milton Kasırgası, Florida'da yıkıcı bir yol açtıktan sonra Perşembe günü Atlantik Okyanusu'na girerek en az 10 kişinin ölümüne ve milyonlarca kişinin elektriksiz kalmasına neden oldu. Bu yıkım, dünyanın en büyük petrol üreticisi ve tüketicisinin bazı bölgelerinde yakıt tüketimini azaltabilir.

Ham petrol fiyatları, İran'ın 1 Ekim'de İsrail'e 180'den fazla füze fırlatmasının ardından bu ay yükseldi ve İran petrol tesislerine karşı misilleme olasılığını artırdı. İsrail henüz karşılık vermedi ve ham petrol fiyatları hafta boyunca gevşedi ve nispeten yatay seyretti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise İran'a yönelik herhangi bir saldırının “ölümcül, kesin ve şaşırtıcı” olacağını söyledi. İran, Lübnan'da Hizbullah, Gazze'de Hamas ve Yemen'de Husiler de dâhil olmak üzere İsrail'e karşı savaşan birçok grubu destekliyor.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Perşembe gecesi Beyrut'un merkezine düzenlediği saldırılarda 22 kişinin öldüğünü ve en az 117 kişinin yaralandığını açıkladı. Lübnanlı güvenlik kaynakları saldırılarda Hizbullah'tan en az bir üst düzey ismin de hedef alındığını söyledi.

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.