Büyükşehir ve Bursa Barosu’ndan kadına ve çocuğa yönelik şiddete karşı iş birliği

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Barosu, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde anlamlı bir protokole imza attı.

Büyükşehir ve Bursa Barosu’ndan kadına ve çocuğa yönelik şiddete karşı iş birliği
Yayınlama: 11.10.2024
0
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Barosu, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nde anlamlı bir protokole imza attı. Yapılan iş birliğiyle, şiddete uğramış ya da şiddet riski altında bulunan kadınlara ve beraberindeki çocuklara ücretsiz olarak hukuki danışmanlık ve psikososyal destek sağlanacak.

Protokol kapsamında, şiddete uğramış ya da şiddet riski altında bulunan kadınlar ve beraberindeki çocuklar için hukuki danışmanlık ve psikososyal destek sağlanacak. Bu hizmetler nitelikli ve ücretsiz bir şekilde sunulacak. Ayrıca, çocuk hakları temelinde yürütülecek farkındalık çalışmaları ve etkinlikleriyle toplumun her kesiminde çocukların hakları korunacak. Protokol, kadına ve çocuğa yönelik şiddetle mücadele için gerekli tüm hukuki ve toplumsal destek mekanizmalarını güçlendirmeyi amaçlıyor.

Protokol töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kadına yönelik şiddetin giderek arttığına dikkat çekti. Bu durumun kabul edilemez olduğunu ve duyarlılığın artması gerektiğini söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Her gün yeni bir kadın cinayeti haberiyle karşılaşıyoruz. Bu tablo hepimizi derinden üzüyor. Bu konuda toplumda farkındalığı artırmalıyız. Bursa Barosu ile yaptığımız iş birliği, kadınlara ve çocuklara hukuki destek sağlayacak. Şiddetin önlenmesinde de önemli bir rol oynayacak. Ayrıca İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasını da kabul etmiyoruz. Bu sözleşme, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde hayati bir öneme sahiptir. ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ diyerek bu iş birliğini hayata geçiriyoruz” dedi.

Sahada kadın ve çocuk hakları için etkin bir şekilde mücadele ettiklerini belirten Bursa Barosu Başkanı Metin Öztosun, Kadın Hakları Merkezi, Çocuk Hakları Merkezi ve Adli Yardım Merkezi’nde de hukuki destek sağladıklarını vurguladı. Öztosun, bakış açısı değişmedikçe kadın cinayetlerinin, çocuk hakları ihlallerinin ve istismar vakalarının devam edeceğini söyledi. 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.