Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi

İstanbul, 11 Ekim (Hibya) – Gedik Yatırım, JPMorgan Chase (JPM) hisselerinin, bankanın yıl için net faiz geliri tahminini artırdıktan ve beklenenden daha iyi 3. Çeyrek finansalları açıkladıktan sonra Cuma sabahı açılış öncesi işlemlerde yüzde 1.6 değer kazandığını duyurdu.

Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi
Yayınlama: 11.10.2024
2
A+
A-

Gedik Yatırım'ın değerlendirmesinde şu bilgilere yer verildi:

“JP MORGAN   (JPM), JPMorgan Chase (JPM) hisseleri, bankanın yıl için net faiz geliri tahminini artırdıktan ve beklenenden daha iyi 3. Çeyrek finansalları açıkladıktan sonra Cuma sabahı açılış öncesi işlemlerde yüzde 1.6 değer kazandı. 3.çeyrek net faiz geliri, Wall Street tahminlerini aşmayı başardı. Buna karşın bankanın kredi kayıpları için karşılığı beklenenden daha yüksek geldi. Hisse başı kar 4.37 dolar ile ortalama analist tahmini olan 3.98 doların üzerinde açıklandı. Böylece hisse başı kar yıllık bazda artış gösterirken önceki çeyrekte açıklandı 6.12 dolardan 4,34 dolara daralma gösterdi. Şirket, 2024 net faiz gelirinin yaklaşık Temmuz'da verilen yaklaşık 91 milyar dolar tahmininin üzerinde 91.5 milyar dolar olmasını beklediğini bildirdi. 2024 için ayarlanmış gider tahmini 91.5 milyar dolar ile önceki tahmin olan 92 milyar doların altında açıklandı.

“Advanced Micro Devices (AMD),  Advanced Micro Devices (AMD) CEO'su Lisa Su  San Francisco'daki Advancing AI 2024 etkinliğinde yeni yapay zeka işlemcilerini tanıttı. Yeni ürünler, firmanın pazar lideri Nvidia'ya karşı rekabeti artırma girişiminin bir parçası olarak görülüyor. Şirket, yeni Turin EPYC veri merkezi CPU'larını ve Instinct MI325x AI hızlandırıcısını tanıttı. 2025'in ikinci yarısı için MI350 ve 2026 için MI400 içeren GPU yol haritasına olan bağlılığını yineledi. Bu modeller, Nvidia'nın yaklaşan Blackwell GPU'larıyla potansiyel olarak rekabet edebilir. Şirket ayrıca, Microsoft (MSFT) Copilot+ için tasarlanmış ilk dizüstü bilgisayar olan Ryzen AI PRO 300 Serisi'ni de duyurdu. AMD, MI325x'in Nvidia'nın H200 HGX'inden birçok parametrede daha iyi olduğunu öne sürdü. Ayrıca, beşinci nesil AMD EPYC’in bulut, kurumsal ve AI alanında dünyanın en iyi CPU'su olduğunu belirtti. Su, veri merkezi AI hızlandırıcı pazarının 2023'teki 45 milyar dolardan 2028'de 500 milyar dolara büyümesinin beklendiğini, bu durumun yüzde 60 ‘lık bileşik yıllık büyüme gösterdiğini belirtti. Su daha önce, pazarın 2027'de 400 milyar dolara ulaşacağını tahmin etmişti.

“TESLA (TSLA), Tesla merakla beklenen Cybercab Robotaxi'yi Kaliforniya'daki Warner Bros. Discovery stüdyosunda düzenlenen “We, Robot” etkinliğinde tanıttı. Etkinlikte CEO Elon Musk, direksiyon veya pedal içermeyen ve 30.000 dolardan (1 milyon 28 bin Türk Lirası) daha ucuz olması beklenen Cybercab'in bir prototipini sundu. Cybercab'in yanı sıra Tesla, 20 kişiye kadar oturma kapasitesine sahip otonom bir araç olan Robovan'ı ve insansı robotu “Optimus”un geliştirilmiş bir versiyonunu da tanıttı. Uzun vadeli vizyonunu anlatan şirketin, etkinlikte ayrıntı vermemesi ve kısa vade için beklenti sunabilecek bir ürün tanıtmaması sonrası şirket hisseleri 6yüzde ’ya yakın satış baskısı yaşadı. Analistler etkinlik için Cybercab'ın şirket için sunduğu kısa vadeli fırsatları ortaya koymakta başarısız olduğunu ve bunun yerine Musk'ın otonom sürüşe dair uzun vadeli vizyonunu açıkladığını yazdılar. Tesla hisselerindeki satış baskısı ile sektördeki diğer şirket hisseleri Rivian (RIVN) yüzde 1, Li Auto (LI) yüzde 3, NIO (NIO) yüzde 2.5, Lucid Group (LCID) yüzde 1 ve Xpeng yüzde 3 hisseleri de değer kaybetti. Cybercab'a olan tepkideki zayıflık nedeniyle ride-sharing hisseleri olan Uber (UBER) ve Lyft (LYFT) sırasıyla yüzde 4.5 ve yüzde 2.4 artış gösterdi.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.