Memişoğlu: Toplumdan sağlıkçılara değer vermelerini, onları korumalarını istiyorum

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Ağrı’da yaptığı basın açıklamasında sağlıkta şiddete toleranslarının olmadığını ve bunu herkesin bilmesini istediğini ifade etti.

Memişoğlu: Toplumdan sağlıkçılara değer vermelerini, onları korumalarını istiyorum
Yayınlama: 11.10.2024
3
A+
A-

Memişoğlu açıklamasında, “Biz sağlıkçılar insanlara yardım etmek, onlara iyilik etmek için yetiştiriliyoruz ve amacımız insanların dertlerine derman olmak. Onun için kesinlikle sağlıkla ilgili şiddete toleransımız yok. Bunu herkesin bilmesini istiyorum. Ve sağ olsun, bugün adalet dağıtan hakimlerimiz olsun, savcılarımız olsun artık bu konuda tavizsiz hareket ediyorlar ve şiddet gören sağlıkçıların haklarını bizim kadar savunuyorlar. Onun için bu cezaların caydırıcılığının yanında, biz yine de insanlarımızın ceza yemesinden çok şiddet göstermemesini istiyoruz.” dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 11 Ekim 2024 Cuma günü öğleden sonra Ağrı’yı ziyaret etti. İl ziyareti kapsamında Ağrı Valisi Mustafa Koç ve ildeki yetkililerle görüşen Sağlık Bakanı Memişoğlu, görüşmelerin ardından Valilikte düzenlenen geniş kapsamlı İl Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantıda Ağrı’daki sağlık yatırımları ve sağlık hizmetlerinin durumu hakkında bilgi alan Sağlık Bakanı Memişoğlu, toplantı sonrasında birinci basamak sağlık tesislerini ziyaret etti.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Ağrı’da Aile Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulundu. Bakan Memişoğlu, ziyaret ettiği birinci ve ikinci basamak sağlık tesislerinde sağlık çalışanlarının talep ve görüşlerini dinledi, hasta ve hasta yakınlarıyla sohbet etti ve yetkililerden bilgi aldı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Ağrı Cumhuriyet Caddesi’nde esnafı ziyaret etti ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na incelemeleri sırasında Ağrı Valisi Mustafa Koç, AK Parti Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci, Ağrı İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Coşkun Daharlı ve diğer yetkililer eşlik etti.

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.