Bakan Göktaş, G20 Kadının Güçlendirilmesi Bakanlar Toplantısı’na katıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Brezilya’da düzenlenen G20 Kadının Güçlendirilmesi Bakanlar Toplantısı’na katıldı.

Bakan Göktaş, G20 Kadının Güçlendirilmesi Bakanlar Toplantısı’na katıldı
Yayınlama: 12.10.2024
2
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, G20 üyesi ülkelerin kadından sorumlu bakanları olarak, kadınların potansiyelinin önündeki engelleri aşmak ve her alanda güçlenmelerini sağlamak amacıyla sergiledikleri iradenin son derece önemli olduğunu bildirdi.

Ancak el ele vererek daha fazla kadının hayatına dokunulabileceğini, onlara sağlıklı ve güvenli bir yaşam ortamı sağlanabileceğini belirten Bakan Göktaş, şunları ifade etti:

“Ülkemiz adına gerçekleştirdiğim konuşmada da belirttiğim gibi, İsrail’in zulmünü görmezden gelerek kadınları küresel ölçekte güçlendiremeyiz. Türkiye olarak, en temel hakları olan “yaşam hakkı” için mücadele eden Filistinli kadın ve çocukların sesi olmaya, uluslararası topluma uyanış çağrımızı her fırsatta yinelemeye devam edeceğiz.”

Bakan Göktaş, “Toplantımıza kıymetli ev sahipliği için Brezilya Hükümeti’ne teşekkür ediyor, 2025 Dönem Başkanlığını yapacak olan Güney Afrika'ya başarılar diliyorum.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.