Şanlıurfa’da 4 kişiyi 25 milyon TL dolandıran 3 şahıs tutuklandı

Şanlıurfa, 13 Ekim (Hibya) – Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde telefonla dolandırıcılık yoluyla 4 kişiyi 25 milyon TL dolandırdığı tespit edilen 3 kişi yakalandı.

Şanlıurfa’da 4 kişiyi 25 milyon TL dolandıran 3 şahıs tutuklandı
Yayınlama: 13.10.2024
2
A+
A-

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Akçakale İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonuyla harekete geçti. Kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran şüphelilerin adresleri belirlenerek operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 3 şüphelinin evlerinde yapılan aramalarda 8 cep telefonu, 6 sim kart, 2 flaş bellek, 3 bilgi notu, 1 kamera kayıt cihazı ve 42 uyuşturucu hap ele geçirildi. Şahıslar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, benzer dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarı yaptı.

Emniyetten yapılan açıklamada, resmi kuruluş isimleri ve logoları taklit edilerek gönderilen e-posta ve SMS'lerde yer alan “çift ödeme iadesi” başlıklı mesajların tamamen asılsız olduğu ve dolandırıcılık amacı taşıdığı belirtildi.

Yetkililer, bu tür mesajlardaki sahte bağlantılara tıklanmaması gerektiğinin altını çizdi. Vatandaşların sahte sitelere yönlendirilerek kredi kartı ya da parola bilgilerinin ele geçirilmek istendiği vurgulandı.
Dolandırıcılığa karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgilendirme yapan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü resmi işlemler hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşların, sadece ilgili kurumların resmî internet siteleri ve uygulamaları aracılığıyla doğrulama yapmaları gerektiğini hatırlattı.

Vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları ve şüpheli durumlarda hemen yetkililere başvurmaları tavsiye edildi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.