Trump, seçim kampanyasında göçmen karşıtı söylemini sürdürüyor

Washington, 14 Ekim (Hibya) – ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Pazar günü Arizona’da yaptığı açıklamalarla, rakibi Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in yasadışı göç ve göçmenler tarafından işlenen suçlarla ilgili tutumu hakkındaki “karanlık ve yanıltıcı” söylemini sürdürdü.

Trump, seçim kampanyasında göçmen karşıtı söylemini sürdürüyor
Yayınlama: 14.10.2024
1
A+
A-

Prescott Valley'deki bir mitingde konuşan Trump, Harris'in “dünyanın dört bir yanındaki zindanlardan” suçluları getirdiğini söyledi ve göçmenlerin hapishanelerden, cezaevlerinden veya akıl sağlığı tesislerinden geldiği yönündeki, asılsız oldukları belirtilen iddialarını yeniden dile getirdi ve Harris başkan seçilirse “tüm ülkenin bir göçmen kampına dönüşeceğini” savundu.

Eski başkan, yabancı ülkelerin “hapishane nüfuslarını ülkemize saldığı” iddiasını tekrarladı ve Venezuela'yı sokak suçlularını ve uyuşturucu baronlarını otobüslerle ABD'ye getirmekle suçladı.

Trump ayrıca miting sırasında, Aurora, Colorado eyaletinde Aurora kasabasını istila ettiğini ve toplumu terörize ettiğini iddia ettiği Venezuelalı Tren de Aragua çetesi hakkında bir video yayınladı. Trump ve müttefiklerinin yayılmasına yardımcı olduğu söylenti, bölge sakinleri ve şehrin Cumhuriyetçi Belediye Başkanı tarafından yalanlandı.

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.