Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Gümüş dört haftalık yükselişini bozdu

İstanbul, 14 Ekim (Hibya) – Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, gümüşün dört haftalık yükselişini bozduğunu duyurdu.

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Gümüş dört haftalık yükselişini bozdu
Yayınlama: 14.10.2024
2
A+
A-

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, altının hafif kazançlı bir haftayı geride bıraktığını bildirerek şu açıklamayı yaptı:

“Altın, hafif kazançlı bir haftayı geride bıraktı. Haftaya 2.651 dolar/ons seviyesinde düşüş arzusuyla başlayan sarı maden, satış baskısı altında haftanın ilk üç günü geri çekilişini 2.600 dolar/ons psikolojik seviyesine kadar sürdürdü. Perşembe günü duyurulan ABD enflasyon verileri beklentileri aşarken, altın ise 2.600 dolar/ons seviyesinden destek bularak yüzünü yeşile döndü. Cuma günü ise sarı maden, yükseliş ivmesini koruyarak 2.657 dolar/ons seviyesinde haftayı tamamladı. Hafta başında yaşadığı kayıpları geri kazanmayı başaran altın, haftayı yüzde 0,1 kazançla tamamladı.

Gümüş ise dört haftalık yeşil serisine son vererek haftayı kırmızıda kapattı. Haftaya 32,28 dolar/ons seviyesinden başlayan beyaz maden, son on iki yılın zirve seviyesi olan 32 dolar/ons seviyelerinde direnç görürken hafta içinde geri çekilmekten kaçamadı. Gümüş, haftayı 31,54 dolar/ons seviyesinde haftalık yüzde 2 kayıpla kapatırken altın gümüş rasyosu ise 84,2’ye yükseldi.

Platin, haftanın değer kaybeden bir diğer kıymetli madeni oldu. Haftaya 989 dolar/ons seviyesinden başlayan platin, 984 dolar/ons seviyesinde haftalık yüzde 0,5 kayıp ile haftayı sonlandırdı.

Paladyum, son iki haftaki kayıplarını geri kazandığı bir haftayı geride bıraktı. Haftaya 1.008 dolar/ons seviyesinden başlayan paladyum, haftayı 1.063 dolar/ons seviyesinden haftalık yüzde 5,6 kazançla kapattı.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.