Kacır: 2027’de İSO haftası etkinliklerine TSE ev sahipliği yapacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bilişim Vadisinde düzenlenen 14 Ekim Dünya Standartlar Günü etkinliğine katıldı.

Kacır: 2027’de İSO haftası etkinliklerine TSE ev sahipliği yapacak
Yayınlama: 14.10.2024
1
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bilişim Vadisinde düzenlenen 14 Ekim Dünya Standartlar Günü etkinliğine katıldı. Kacır, Türk Standardları Enstitüsü'nün (TSE), çalışmalarının devamını diledi.

Savunma sanayii, demiryolu sistemleri, rüzgar ve nükleer enerji santralleri gibi stratejik alanlarda teknolojik bağımsızlığını tahkim edecek belgelendirme, sertifikasyon ve uygunluk değerlendirme altyapısı ile bilgi birikimini TSE bünyesinde oluşturduklarını belirten Kacır, şunları söyledi:

“Böylesine kritik görevler yürüten, geniş bir yelpazede görev ve sorumluluğu bulunan enstitümüz; Türkiye Yüzyılında sanayicilerimiz ve tüketicilerimizi tarafsız, bağımsız, etkin ve güvenilir hizmetlerle buluşturmaya devam edecek. Ulusal, bölgesel ve uluslararası alanda tercih edilen, küresel standartların oluşturulmasında söz sahibi bir kuruluş olma vizyonuyla çalışmaya devam edecek. Modern altyapısı ve nitelikli insan kaynağıyla yüksek teknolojili ve yüksek katma değerli ürün pazarında Türkiye’yi devler ligine taşıma iddiamızı sahiplenmeye devam edecek.”

Bakan Kacır, TSE; belgelendirme, muayene, gözetim, doğrulama, deney, kalibrasyon ve eğitim hizmetleriyle, geliştirdiği standartlarla vatandaşları, sanayicileri ve müteşebbislerinin her zaman destekçisi konumunda olduğunu vurgulayark “Yalnızca geçtiğimiz yıl Enstitümüz; 42 bin 660 deney raporu, 13 bin 640 kalibrasyon sertifikası, 18 bin 963 ürün belgesi, 1448 CE belgesi, 5 bin 12 sistem belgesi, 585 helal belgesi düzenledi. İthalat denetimleri kapsamında 155 bin ürünü denetleyerek 4 bin 200 uygunsuz ürünün Türkiye’ye girişini engelledi” dedi.

Türkiye'nin uluslararası standardizasyon camiasında temsilini güçlendirecek bir gelişmeyi duyuracağını bildiren Kacır, şu açıklamayı yaptı:

“Geçtiğimiz ay Kolombiya’da düzenlenen Uluslararası Standardizasyon Kuruluşu (ISO) Konsey Toplantısında alınan karar doğrultusunda ISO Haftası etkinliklerine Enstitümüz, 2027 yılında İstanbul ev sahipliği yapacak. ISO Genel Kurul Toplantısı, Konsey Toplantısı, Politika ve Finans Daimi Komite Toplantıları ile Gelişmekte Olan Ülkeler Komitesi toplantılarını kapsayan bu büyük organizasyonla dünya genelinden 1500’den fazla paydaşı İstanbul’umuzda ağırlayacağız. Benzersiz konumuyla kültürlerin, fikirlerin, yeni girişimlerin ve kıtaların buluşma noktası İstanbul; uluslararası standardizasyon camiasını da aynı çatı altında toplayacak.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.