ABD, Yahudi yolcuların haklarını ihlal ettiği için Lufthansa’ya büyük para cezası kesti

Washington, 16 Ekim (Hibya) – ABD Ulaştırma Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, Almanya’nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa’nın Yahudi yolculara karşı ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle 4 milyon dolarlık rekor bir para cezasına çarptırıldığını duyurdu.

ABD, Yahudi yolcuların haklarını ihlal ettiği için Lufthansa’ya büyük para cezası kesti
Yayınlama: 16.10.2024
3
A+
A-

Ceza, havayolu şirketinin 128 Yahudi yolcunun uçağa binmesini yasakladığı Mayıs 2022 tarihli bir olaydan kaynaklanıyor. Ulaştırma Bakanlığı, cezaya ilişkin kararında yolcuların “tipik olarak Ortodoks Yahudi erkekler tarafından giyilen ayırt edici kıyafetler” giydiklerini belirtti. Yolcular grup olarak uçağa alınmamış ve “birkaç kişinin sözde uygunsuz davranışları” nedeniyle Frankfurt'ta bir New York uçuşundan Budapeşte'ye ulaşamamışlardı.

Ancak, yolcular ne birbirlerini tanıyorlardı ne de birlikte seyahat ediyorlardı.

Havayolu şirketi, yaptığı basın açıklamasında, olayın “karar verme süreci boyunca yaşanan talihsiz bir dizi yanlış iletişim, yanlış yorumlama ve yanlış değerlendirmeden kaynaklandığını” ve bu eylemlerin “üzücü olmakla birlikte, herhangi bir ayrımcılık bulgusunu ve departmanın bu davadaki bulgularını desteklemediğini” belirtti.

Raporda detaylandırılan yanlış davranışlar arasında uçaktaki 60 yolcunun uçuş görevlileri ve uçuş güvertesinden gelen güvenlik ve kamu anonslarını “defalarca göz ardı etmesi” de yer alıyor. Mürettebat, bazı yolcuların ekonomi sınıfındaki uçuş görevlilerinin uçak içi yiyecek ve içecek servisini engellediğini, “diğer yolculara rahatsızlık verdiğini” ve mürettebatla maske takma konusunda tartıştığını söyledi.

Ulaştırma Bakanlığı, Salı günkü cezanın federal kurum tarafından sivil hak ihlalleri nedeniyle verilen en büyük ceza olduğunu duyurdu.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.