Bakan Bolat: Afrika kıtası ile Türkiye ilişkileri 2003 yılında yeni bir döneme girmiştir

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Afrika kıtası ile Türkiye ilişkilerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2003 yılında “Afrika Ülkeleriyle Ticari ve Ekonomik İlişkilerin Geliştirilmesi Stratejisi” ile yeni bir döneme girdiğini bildirdi.

Bakan Bolat: Afrika kıtası ile Türkiye ilişkileri 2003 yılında yeni bir döneme girmiştir
Yayınlama: 16.10.2024
1
A+
A-

Ticaret Bakanı Bolat, İstanbul’da 11. Dünya Sektörler Arası İşbirliği Forumu çerçevesinde Türkiye ile Afrika ülkeleri arasındaki iş birliği olanaklarını ele aldıklarını açıkladı.

Sahip olduğu yüksek ekonomik potansiyel ile uluslararası sistem içerisinde giderek daha etkin bir rol oynayan Afrika kıtası ile Türkiye ilişkilerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde 2003 yılında “Afrika Ülkeleriyle Ticari ve Ekonomik İlişkilerin Geliştirilmesi Stratejisi” ile yeni bir döneme girdiğini belirten Bakan Bolat, şunları ifade etti:

“2008 yılında stratejik ortak haline geldiğimiz Afrika ile ilişkilerimiz Afrika Ülkeleriyle Ticari ve Ekonomik İlişkilerin Geliştirilmesi Stratejisi kapsamında kazan-kazan ilkesi doğrultusunda her geçen gün güçlenmektedir. Afrika kıtası ile 2003 yılında 5,4 milyar dolar olan ticaret hacmimizin, 2023 yılında 7 kat artarak 37 milyar dolara ulaşması bunun en önemli göstergesidir.”

Bakan Bolat, özellikle altyapı, kentleşme, teknoloji, telekomünikasyon, yenilenebilir enerji ve turizm başta olmak üzere birçok sektörün, Türk ve Afrikalı iş insanlarına önemli fırsatlar sunduğuna dikkati çekerek, “Bu vesile ile düzenlemiş olduğumuz Forum’un her zaman dost ve önemli ticaret ortağı olarak gördüğümüz Afrika ülkeleri ile ikili ve çok yönlü ilişkilerimizi ileriye taşımasına katkı yapmasını temenni ediyorum.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.