Zelenski: İki yılda yaklaşık 100 ülke Barış Formülü’nü destekledi

Kiev, 16 Ekim (Hibya) – Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, iki yılda yaklaşık 100 ülkenin Barış Formülü’nü desteklediğini söyledi.

Zelenski: İki yılda yaklaşık 100 ülke Barış Formülü’nü destekledi
Yayınlama: 16.10.2024
2
A+
A-

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Zafer Planı'nı Verkhovna Rada'ya ve Ukrayna halkına sunduğunu belirterek, “Bu, sadece pozisyonlarımızı savunmak için değil, aynı zamanda Ukrayna için bu savaşı adil bir şekilde sonlandıracak olan ikinci Barış Zirvesi'ne bir köprü inşa etmek için Ukrayna'yı güçlendirmenin yoludur.” dedi.

İki yılda yaklaşık 100 ülkenin Barış Formülü'nü desteklediğini dile getiren Zelenski, “Her birine teşekkür ediyorum. Başarılı bir ilk Barış Zirvesi düzenledik ve bu müzakere formatının savaşı bitirmede başarılı olabileceğini kanıtladık. Ancak Rusya hala dürüst diplomasiden kaçıyor, bombalar atıyor ve ültimatomlar veriyor.” diye konuştu.

Zelenski, “Ukrayna'da birliği kaybedersek, Avrupa'da birliği kaybederiz. Avrupa'da birliği kaybedersek, dünyanın desteğini kaybederiz. Dünyanın desteğini kaybedersek, bir asır önce yaptığımız gibi bu savaşı da kaybederiz.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.