CHP Rize İl Başkanı Deniz: Ekonomi çöküşe sürüklendi

Rize, 17 Ekim (Hibya) – CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, parti il binasında yaptığı açıklamada iktidarı eleştirerek Türkiye’nin ekonomik ve sosyal çöküntü içerisinde olduğu vurguladı.

CHP Rize İl Başkanı Deniz: Ekonomi çöküşe sürüklendi
Yayınlama: 17.10.2024
1
A+
A-

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, parti il binasında yaptığı açıklamada iktidarı eleştirerek Türkiye'nin ekonomik ve sosyal çöküntü içerisinde olduğu vurguladı.

Deniz, Türkiye'nin 2002 yılındaki borcunun 129 milyar dolar olduğunu, ancak bugün bu borcun 529 milyar dolara çıktığını belirtti. Aynı dönemde vatandaşların bankalara olan borcunun da 6 milyar TL'den 3.6 trilyon TL'nin üzerine çıktığını ifade etti. Deniz, “Bu gelirlerin sonucunda elde ne kaldı? Hiçbir şey. Ekonomi çöküşe sürüklendi,” dedi.

CHP Rize İl Başkanı Deniz, sadece ekonomik değil, sosyal anlamda da büyük bir kriz yaşandığını belirtti. Kadın cinayetleri, genç intiharları ve öğretmenlerin atanamaması gibi sorunları gündeme getirerek, Türkiye'nin toplumsal bir cinnet yaşadığını savundu. Bu durumun AK Parti'nin iktidar sürecindeki yanlış politikaların bir sonucu olduğunu ifade etti.

Deniz, AK Parti'nin dış politikasını da eleştirerek, “Bir zamanlar her yere müdahale edebileceğimizi söyleyen AK Parti, bugün Türkiye'nin savunması için 750 TL'lik kesintilerle vatandaşlardan katkı talep ediyor. Bu, AK Parti'nin dış politikadaki başarısızlığının bir yansımasıdır,” dedi.

Son olarak, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan kurtulabilmesi için erken seçimin kaçınılmaz olduğunu belirten Deniz, “AK Parti'nin kendi oyunu artırma şansı kalmadı, sadece CHP'nin oylarını düşürmeye çalışıyorlar. Ancak bu süreçte CHP'nin oyları sürekli artıyor ve 30 puan barajını aşmış durumda,” diyerek erken seçim çağrısını yineledi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.