4. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali’nde geri sayım

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim-3 Kasım tarihlerinde Kültürlerarası Sanat Derneği iş birliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun desteğiyle 4. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali’ni düzenleyecek.

4. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali’nde geri sayım
Yayınlama: 18.10.2024
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ev sahipliğinde İzmir Marina’da bulunan Nefes Restoran’da 30 Ekim-3 Kasım tarihlerinde düzenlenecek 4. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali’ne ilişkin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Kültürlerarası Sanat Derneği iş birliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun desteği ile büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak İzmir Büyükşehir Belediyesi, festival kapsamında Ulusal ve Uluslararası Yarışma da düzenleyecek. Türkiye ve yurt dışından dev isimlerin yer alacağı jüri tarafından Kristal Flamingo ödüllerini kazananlar açıklanacak ve festivalin kapanış programında ödül töreni düzenlenecek.

6 kıtada bulunan 30 ülkeden 60’a yakın filmin gösterileceği festivale ilişkin konuşan Başkan Tugay, bu tür organizasyonların kurumsallaşması amacıyla İzmir Vakfı’nın yapısını güçlendirmeye yönelik bir altyapı çalışması sürdürdüklerini duyurdu.

Toplantıda Festival Direktörü Vecdi Sayar tarafından festival programı ve jüri açıklanırken, Ulusal Yarışma Jüri Başkanı, yönetmen ve yapımcı Reis Çelik de Türk sinemasının bugünü ve geleceğine ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Başkan Tugay, İzmir'in iyi organizasyonlara ev sahipliği yapması gerektiğini ifade ederek, “Bir İzmir Bienali ile ilgili hazırlık da yapıyoruz. Film Festivali de İzmir Vakfı'nın organize ettiği, sahiplendiği bir festival olabilir. Bu tür özerk çalışan kurumların varlığına ihtiyacımız var.” dedi.

Konuşmasında sinemanın yaşamındaki önemini anlatan Başkan Tugay, çocukluk yaşlarından itibaren sinemaya tutkuyla bağlı birisi olduğunu belirtti.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.