Rusya’da, çocuksuz yaşam tarzlarını teşvik eden ”propagandaya” ceza geliyor

Moskova, 18 Ekim (Hibya) – Doğum oranının çeyrek asırdır en düşük seviyeye indiğini gösteren verilerin ardından Rusya, çocuksuz yaşam tarzlarını teşvik eden “propagandayı” yasaklamaya hazırlanıyor.

Rusya’da, çocuksuz yaşam tarzlarını teşvik eden ”propagandaya” ceza geliyor
Yayınlama: 18.10.2024
1
A+
A-

Çocuksuz bir yaşam tarzını savunmayı amaçlayan “propagandayı” yasaklayacak bir yasa, Rusya Parlamentosu'nun alt kanadında ilk engeli aşarak, ülkenin doğum oranını artırmanın bir yolu olarak tanıtılan bir yasa tasarısı için milletvekilleri arasında oybirliğiyle onay aldı.

Yeni yasa, geçen ay yayınlanan resmi veriler Rusya'nın doğum oranının çeyrek asırdır en düşük düzeye indiğini gösterdiği için, insanları çocuk sahibi olmaktan caydıranlara para cezası getiriyor; bu düşüş, ülkenin yaşlanan nüfusu ve Moskova'nın Ukrayna'daki savaşıyla daha da kötüleşti.

Tasarı yasalaşırsa, bireylere 400.000 rubleye (yaklaşık 4 bin 150 dolar) kadar para cezası verilebilirken, işletmeler veya kuruluşlar için bu rakam 5 milyon rubleye çıkıyor. Çocuksuzluğu savunan içerik üreten yabancı uyruklular sınır dışı edilebilecek.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.