Çomaklı: Kadın, ayağı cennet altına serilen yegane varlıktır

Diyarbakır, 19 Ekim (Hibya) – Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde gerçekleşen söyleşide kadının, ayağı cennetin altına serilen yegane varlık olduğunu söyledi.

Çomaklı: Kadın, ayağı cennet altına serilen yegane varlıktır
Yayınlama: 19.10.2024
3
A+
A-

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Ahmet Arif Müzesi’nde gerçekleşen söyleşide tarihte pek çok savaşta etkin rol alan kadın savaşçılar anıldı. Düzenlenen etkinlikte Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı konuşma yaptı.

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Çomaklı, kadının, ayağı cennetin altına serilen yegane varlık olduğunu belirterek, “Ailenin temel taşıdır. Her zaman ve zeminde kadın arzu edilen statüye kavuşmalı, sevgi ve saygıda kadına kusur edilmemelidir.” dedi.

Proje konusu olan kadın kahramanların, Milli Mücadele yıllarında işgal kuvvetlerinden korkmadığını, kanının son damlasına kadar düşman kuvvetleri ile çarpıştığını ifade eden Çomaklı, şunları dile getirdi:

“Bu toprakların kadınları Kürdü, Türkü, Lazı ve Çerkezi ile her daim cephede vatan uğruna çaba vermişlerdir. Bu unutulmayan kahraman kadınların gelecek nesillere aktarılması için bizler de yoğun çabalar sarf ediyoruz.”

Etkinlik kadın kahramanlar için yapılan derginin sunumu ve fotoğraf çekimleriyle sona erdi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.