IDEF 2023 ÜÇÜNCÜ GÜNÜ İMZA TÖRENLERİ

Yayınlama: 11.09.2023
15
A+
A-

IDEF’23 kapsamında 3. günde Başkanımız Prof. Dr. Haluk Görgün’ün katıldığı imza törenleri ile birçok başarıya imza atıldı.

  • GÖKTUĞ’DA İMZALAR ATILDI

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından, başlatılacak proje ile GÖKTUĞ füzelerinin düşük ölçekli ilk üretim tedariklerinin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan ve TÜBİTAK SAGE ana yükleniciliğinde yürütülecek olan, GÖKTUĞ F-16 PO-III Entegrasyonu ve Düşük Ölçekli İlk Üretim Tedariki Projesi’nin Sözleşme İmza Töreni 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’te gerçekleştirildi.

  •  MAVİ VATAN, ENGİN’LE DAHA DA GÜÇLÜ KORUNACAK

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılacak proje ile su üstü hedeflerin tespit ve takibi, dost-düşman ayrımının yapılması, tehdit olabilecek radar sistemlerinin yön ve konum bilgilerinin belirlenmesi mümkün olup, komuta kontrol merkezlerine bilgi aktarımı yapılabilecek. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan ve Aselsan A.Ş. ana yükleniciliğinde yürütülecek olan ENGİN Deniz Gözetleme Radarı Tedariki Projesi’nin Sözleşme İmza Töreni 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’te gerçekleştirildi.

  • TÜRKİYE’NİN YERLİ İMKANLAR İLE GELİŞTİRİLECEK İLK ÇOK FONKSİYONLU KEŞİF GÖZETLEME RADARI: FULMAR

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılacak proje ile İHA ve hava platformlarına entegre edilebilir nitelikte bir radarın masa üstü prototipi geliştirilecek. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan ve Aselsan A.Ş. ana yükleniciliğinde yürütülecek olan FULMAR Radarı Projesi’nin Sözleşme İmza Töreni 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’te gerçekleştirildi. Proje kapsamında hava platformlarında esnek görev ihtiyaçlarını karşılayacak, her türlü hava koşulunda gece ve gündüz,deniz arama suüstü hedef tespit ve takip, SAR/ISAR, GMTI, genlik/eş fazlı değişiklik tespiti, otomatik hedef tespiti ana işlevlerini gerçekleştirebilecek AESA Keşif Gözetleme Radar Sistemi (FULMAR) geliştirilmesi hedefleniyor.

  • PALETLİ ELEKTRİKLİ MODÜLER İKA’LAR GELİYOR

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından, başlatılan proje ile İKA’lar paletli ve elektrikli olacak, modüler yapıya kavuşacak. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan Paletli Elektrikli Modüler (PALEM) İKA Projesi’nin İmza Töreni 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’te gerçekleştirildi.

  • ÇUBUK KAMERA İLE ERİŞİMİ GÜÇ ALANLARA ULAŞILABİLECEK

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından yürütülen proje ile oyuk, mağara, bina içi oda, havalandırma boruları vb. ortamlar gerçek zamanlı görüntü ile izlenebiliyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlıklarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan ve Esetron ana yükleniciliğinde yürütülecek olan Çubuk Kamera Projesi’nin İmza Töreni 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’te gerçekleştirildi. Tüm teslimatların 2023 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

  • KARADA VE HAVADA HAREKET KABİLİYETİ OLAN İKA’LAR GELİYOR

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan proje ile İKA’lar hem karada hem de havada hareket kabiliyetine sahip olacaklar.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlıklarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan ve Arox ana yükleniciliğinde yürütülecek olan Kara ve Hava Hareket Kabiliyetli İKA Projesi’nin İmza Töreni 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’te gerçekleştirildi. Proje kapsamında toplam 40 adet kara ve hava hareket kabiliyeti olan İKA’nın ilk teslimatlarının 2023 yılı içerisinde tamamlanması, tüm teslimatların ise 2024 yılı ilk çeyreğinde envantere kazandırılması hedefleniyor.

  • 6X6 TEKERLEKLİ İKA’LAR GELİYOR

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan proje ile 6×6 tekerlekli insansız kara aracı prototipleri geliştirilecek. Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan 6×6 Tekerlekli İnsansız Kara Aracı Geliştirilmesi Projesi’nin İmza Töreni 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’te gerçekleştirildi. Elektroland ve Milsoft işbirliği ile yürütülecek olun projede, yüksek hareket kabiliyetli ve bağımsız süspansiyon sistemine sahip 6×6 tekerlekli İKA prototipleri geliştirilmesi hedefleniyor.

  • ZIRHLI MUHAREBE SAHASI AKARKAYIT TANKERİ PROJESİ İÇİN İMZALAR ATILDI

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılacak projede % 50’lik yurtiçi katma değer taahhüdü ve yüksek ihracat potansiyeli bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan ve Koluman A.Ş. ana yükleniciliğinde yürütülecek olan Zırhlı Muharebe Sahası Akaryakıt Tankeri Projesi’nin Sözleşme İmza Töreni 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’te gerçekleştirildi. Üretilecek 8×8 balistik korumalı, 12.000 litre yakıt taşıma kapasitesine ve yüksek hareket kapasitesine sahip araçlarda, yerli üretim zırh çeliği, zırhlı cam, hidrolik pompa sistemleri ve üst yapı elemanları kullanılacak olup araç teslimatlarının 2025 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.