Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) mevzuatı çerçevesinde kurulan ASO Yüksek İstişare Kurulu, Türkiye ve Ankara ekonomisine yön veren iş insanları ve sanayi temsilcilerini bir araya getirerek Ankara sanayisi ve ekonomisinin geleceğini değerlendirdi. Başkan Ardıç, ASO’nun ülkenin en güçlü ve saygın kurumlarından biri haline gelmesinde kurul üyelerinin bilgi ve deneyimlerinin katkısına vurgu yaptı.
“Yüksek Teknolojili Üretim Şart”
Başkan Ardıç, dijital çağın getirdiği yeniliklerin sanayi üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, “Artık sadece üretim ve ihracat yapmak yeterli değil; yüksek teknolojili üretim ve ihracatla küresel arenada güçlü bir konuma ulaşmalıyız” dedi. Akıllı fabrikalar, yapay zeka ve robotların sanayiye entegre edildiği yeni bir döneme geçişte güncel gelişmelerin takip edilmesinin önemine değindi.
ASO’dan Kamuoyuna Ses Getiren Raporlar
Son iki ayda yayımlanan dört kapsamlı raporla ASO, kamuoyunda dikkat çekici değerlendirmeler sundu. Başkan Ardıç, özellikle “Ankara’nın Dış Ticaret Analizi ve Teknoloji Boyut Çalışma Raporu”nun büyük ilgi gördüğünü belirtti. Bu raporda Ankara’nın yüksek teknoloji ihracatının, Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu vurgulandı. Sanayi devlet destekleri konusunda hazırlanan rehber ise ihracatçılar ve girişimciler için başvuru kaynağı olarak öne çıktı.
Gelecek Vizyonu Üzerine Sunumlar
Toplantıda, TEPAV Program Direktörü Ali Çufadar “Dünya ve Türkiye Ekonomisinde Görünüm ve Sanayiye Yansımaları” başlıklı bir sunum yaptı. Ardından ASO Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Cansız, “ASO Teknoloji Üssü Projesi”ni tanıttı. Kurul üyeleri, sanayideki istihdam, verimlilik, üretim ve ihracat konularında görüşlerini paylaşarak Ankara sanayisinin geleceğine dair stratejik değerlendirmelerde bulundu.