Diyarbakır’da Salhane geleneği yaşatılıyor

Diyarbakır, 9 Şubat (Hibya) – Diyarbakır’ın tarihi Eskihal semtinde yer alan Salhane Pazarı, yöresel yemek kültürünü yaşatmaya devam ediyor.

Diyarbakır’da Salhane geleneği yaşatılıyor
Yayınlama: 09.02.2025
3
A+
A-

Şehrin geleneksel lezzetlerinin kaynağı olan bu pazar, taze kesim et ve sakatat ürünleriyle bölgenin gastronomi mirasını sürdürüyor.

Salhaneci Nizamettin Karataş, yaklaşık 15 yıldır bu işi yaptığını ifade ederek “Salhane kültürü yıllardır Diyarbakır'da devam ediyor. Biz Diyarbakır ve çevre ilçelerinden getirdiğimiz hayvanları burada kesiyoruz. Kesimden sonra yöresel yemeklerimiz olan mumbar, kibe, kelle paça ve işkembe gibi lezzetlerin yapımı için taze ürünler sunuyoruz. Özellikle kış mevsiminde satışlarımız yaz dönemine göre çok daha fazla oluyor.” şeklinde konuştu.

Diyarbakır'ın mutfağında sakatatın önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Karataş, bu kültürün hala canlı olduğunu belirterek “Bu gelenek sadece Diyarbakır ile sınırlı değil. Güneydoğu Anadolu'da pek çok ilimize de buradan ürün sağlıyoruz.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.