Eski Diyarbakır mutfağı Amida Akademi Söyleşilerinde anlatıldı

Diyarbakır, 4 Mart (Hibya) – Dicle Toplumsal Araştırmalar Vakfı (DİTAV) bünyesinde düzenlenen Amida Akademi Söyleşileri kapsamında Eski Diyarbakır Mutfağı konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Eski Diyarbakır mutfağı Amida Akademi Söyleşilerinde anlatıldı
Yayınlama: 04.03.2025
0
A+
A-

Söyleşinin konuğu olan Yazar Birsen İnal, kadim Diyarbakır mutfağının zenginliklerini ve unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzetleri katılımcılarla paylaştı.

İnal, Diyarbakır mutfağının sadece yemeklerden ibaret olmadığını, aynı zamanda kentin tarihini, kültürünü ve yaşam biçimini yansıttığını vurguladı. İnal, eski Diyarbakır sofralarında yer alan meftune, kibe bumbar, kaburga dolması, duvaklı pilav gibi yöresel yemeklerin yapılışı, tarihçesi ve anlamları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Ayrıca Yazar Birsen İnal, geçmişten günümüze gelen yemeklerin nesilden nesile aktarılmasında kadınların rolüne dikkat çekti.

Katılımcılar, Diyarbakır mutfağının zengin kültürel mirasına dair merak ettikleri soruları İnal'a yönelterek söyleşiye katılım sağladı. Program, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.