Şanlıurfa Valisi Şıldak, Ceylanpınar Tarım İşletmesinde incelemelerde bulundu

ŞANLIURFA – 21.10.2023 – HİBYA – Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte dünyanın en büyük çiftliği olan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesinde incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa Valisi Şıldak, Ceylanpınar Tarım İşletmesinde incelemelerde bulundu
Yayınlama: 22.10.2023
15
A+
A-

1.6 milyon dekar arazisi, 64 bin ton tohum üretimi ve 750 bin 842 dekar sulu tarım arazisi bulunan Ceylanpınar Tarım İşletme Müdürlüğünde incelemelerde bulunan Vali Şıldak, ilk olarak Şanlıurfa ile özdeşleşmiş ceylanları gördü.

Vali Şıldak, daha sonra fıstık işleme tesisleri ve hububat tohum üretim tesislerinde üretilen ürünleri inceledi. Akabinde buğday ekimi, silajlık mısır hasadı ve pamuk hasadına katılan Vali Şıldak, son olarak Jandarma Komando Taburunu ziyaret etti.

Pamuk hasadının ardından bir açıklama yapan Vali Şıldak, “Bugün tarım işletmeleri genel müdürlüğümüze bağlı TİGEM Ceylanpınar işletmemizdeydik. Burası dünya ölçeğinde standartlara sahip aynı zamanda dünyanın tek parça halindeki en büyük tarım işletmesidir.” ifadelerine yer verdi.

Ceylanpınar işletme arazisinin dünyada 50’den fazla ülkenin arazisinden daha büyük olduğunun altını çizen Vali Şıldak, “Hakikaten yıllar boyunca burada taş üstüne taş koyan, buraya emek veren, mühendisinden işçisine bütün kademelerdeki çalışanlarına teşekkür etmek lazım. Çünkü ülkemizin medarı iftiharı bir işletmemiz diyebiliriz. Çok geniş bir arazide, dünyanın 50’den fazla ülkesinden daha büyük bir toprak bütünlüğü içerisinde tek parça halinde ve 4 ana işletmeye ayrılmış tesiste hem tarım ürünleri hem de hayvancılıkla ilgili üretimler yapılıyor.” cümlelerini kullandı.

“16 tür tohumun üretimi yapılıyor”

İşletmenin tarım ve hayvancılık sektörlerine öncülük ettiğini hatırlatan Vali Şıldak, “Her geçen gün buranın değerinin artacağını Tarım Bakanlığımızın elindeki en büyük işletme olan bu işletmenin çok daha güzel örnekler teşkil edeceğini tarım ve hayvancılık alanında sektörlere öncülük edeceğini değerlendiriyorum. Tohumculuk faaliyetini de unutmamak lazım. 16 tür tohum üretiliyor ve 106 bin ton kapasiteli bir üretim hacmine sahip, yine bu tohum üreticilerimize, diğer tarım işletmelerine dağıtılıyor ve ücreti mukabilinde satışı yapılıyor. Bütün gün işletmeyi karış karış dolaştık, bu işletme aynı zamanda çiftçiye yol gösterici. Gerek hayvancılıkta gerek tarımda sektöre iyi uygulama örnekleriyle öncülük ediyor.” şeklinde konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.