İzmir & Midilli Gastronomi ve Kültür Festivali Midilli’de gerçekleşti

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Midilli Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen İzmir & Midilli Gastronomi ve Kültür Festivali, 27 Eylül’de Midilli’de Türk ve Yunan vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

İzmir & Midilli Gastronomi ve Kültür Festivali Midilli’de gerçekleşti
Yayınlama: 29.09.2025
2
A+
A-

Festivale İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selin Sayın Kapancı, Dış İlişkiler Şube Müdürü Yeşim Yıldız, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi Müdürü Serhan Kemal Saygı, İzmir Ticaret Odası Meclis Kâtip Üyesi Ali Yaramışlı, Meclis Üyeleri Ahmet Kilimci, Ercan Çetinkaya ve Osman Tolga Gencer ile Dış Ekonomik İlişkiler Yönetmeni Zeynep Küheylan, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ve eşi Nesrin Kırgöz de katıldı.

Festival, Osmanlı dönemine ait Halim Bey Konağı’nda açılan İzmir & Midilli Fotoğraf Sergisi ile başladı. Sergide İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) ile İzmir Fotoğrafçılar Derneği’nin (İFOD) “Medeniyetlerin Limanı İzmir” temalı 30 eseri ve Midilli Fotoğraf Topluluğu’nun “Geçmişe Pencere” temalı 30 eseri ziyaretçilerle buluştu.

Ardından gastronomi etkinliği kapsamında düzenlenen toplantıda Midilli Belediye Başkanı Panagiotis Christofas, iki kentin kültürel bağlarının önemini vurgulayarak organizasyona katkı sunan herkese teşekkür etti.

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz de gastronomi alanında iki halkın pek çok ortak yönü bulunduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Festivalin resmi açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir ve Midilli’nin tarih boyunca pek çok kez yollarının kesiştiğini hatırlatarak kültürel iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Başkan Tugay, şunları kaydetti:

“Bizi bugün buraya davet ettiğiniz ve ağırladığınız için teşekkür ediyorum. Bugün gastronomi kültürümüzden örnekleri, yemeklerimizi birbirimize tanıtacağız. Bundan sonraki yıllarda daha fazla iş birliği içerisinde olmayı ve dostluğumuzu daha da geliştirmeyi umuyoruz. Çok sıcak kişiliği ve iş birliğine açık tavrıyla Midilli Belediye Başkanı’mızı gönülden kutluyorum ve ev sahipliği için tekrar teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl mutlaka İzmir’de bu başlangıca yakışır başka bir etkinlikte bir arada olmayı diliyorum. Burada ilgilenen, bizi ağırlayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman unutamayacağımız çok güzel bir gün. Çok teşekkürler.” 

Etkinliğin gastronomi bölümünde İzmir’den  Michelin ödüllü şef Ayşe Karadan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi ve Şefi Aypar Satı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Asistan Şef Belgin Bulgan ile Midillili ünlü şef, Master Chef 2021 Yunanistan şampiyonu Margarita Nikolaidou sahne aldı. Türk şefler geleneksel “çalkama” ve “incir uyutması” hazırlarken, Nikolaidou ise kendi tarifi olan Midilli kaşarı ve sebzeler eşliğinde kuzu bohçası ile sakız ve badem aromalı sütlaç sundu.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.