Çinliler için en önemli geleneksel bayram ve ay takvimine göre yılbaşı olan Bahar Bayramı, bu sene 10 Şubat’ta başlayacak. Her sene bayram arifesinde düzenlenen Bahar Bayramı Galası, Çinliler için bir adet ve kültürel ziyafet olarak kabul ediliyor.
Çinliler için en önemli geleneksel bayram ve ay takvimine göre yılbaşı olan Bahar Bayramı, bu sene 10 Şubat'ta başlayacak. Her sene bayram arifesinde düzenlenen Bahar Bayramı Galası, Çinliler için bir adet ve kültürel ziyafet olarak kabul ediliyor. Gala, 9 Şubat akşamı dünya genelindeki Çinlilere sunulacak ve Beijing'deki ana sahnenin yanı sıra Liaoning eyaletinin Shenyang kenti, Hunan eyaletinin Changsha kenti, Shanxi eyaletinin Xi'an kenti ve Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin Kaşgar kentindeki sahnelerden de yayınlanacak.
Liaoning eyaletinin Shenyang kentindeki ticari caddenin gece manzarası
Hunan eyaletinin Changsha kentindeki Juzi Adası Turistik Bölgesi
Shanxi eyaletinin Xi’an kentinin ikonik yapısı olan Çan Kulesi
Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nin Kaşgar antik kentinin gece manzarası
Çin'in kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletinin Shenyang kenti, Çin'in ünlü tarihi ve kültürel kentlerinden biridir. Shenyang'da, geleneksel ve çağdaş unsurların yanı sıra folklor ile modanın birleştiği örnekler görülebilir. Çin'in orta kesiminde yer alan Hunan eyaletinin Changsha kenti, dünyaca ünlü bir medya ve sanat merkezidir ve 16 yıldır ülkenin en mutlu kentleri sıralamasında üst sıralarda yer almaktadır. Ülkenin batısındaki Shanxi eyaletinin Xi'an kenti, eski İpek Yolu'nun başlangıç noktasında bulunmakta ve Çin'in ilk sahil olmayan lojistik merkezi olarak gelişmiştir. Bu kent, aynı zamanda Çin ile Orta Asya ve Batı ile Doğu medeniyetleri arasındaki iletişim ve etkileşimi kolaylaştıran bir köprü görevi görüyor. Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin Kaşgar kenti ise, İpek Yolu Ekonomik Kuşağı'nın çekirdek bölgesinin önemli bir parçası ve Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru'nun başlangıç noktasıdır. Dinamik ve canlı yapısıyla sürekli dikkat çeken Kaşgar, hızlı gelişimiyle dünyaya yeni bir çehre sunuyor .
BM'nin 78. Genel Kurulu'nda, Çin'in Bahar Bayramı'nın BM'de resmi tatil olarak kabul edilmesi, bu bayramın uluslararası alanda tanınmasını sağladı. Günümüzde Çin dışında birçok ülke ve bölgede de Bahar Bayramı, resmi bayram olarak kutlanıyor. Dünya nüfusunun yaklaşık beşte biri tarafından kutlanan bu bayram, insan ile doğanın uyum içinde yaşamasını temsil eden bir medeniyet anlayışını içeriyor.
SANAYİ HABER AJANSI