A1 Capital: 10000 ilk destek seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir

İstanbul, 14 Ekim (Hibya) – A1 Capital, beklenti doğrultusunda, 10000 ilk destek seviyesi üzerinde mevcut pozisyonların korunabileceğini bildirdi.

A1 Capital: 10000 ilk destek seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir
Yayınlama: 14.10.2024
0
A+
A-

A1 Capital’in değerlendirmesinde güne pozitif bir şekilde başlayan Ekim Vadeli 30 Sözleşmesinde öğle saatlerine kadar alıcılı seyrin sürdüğü belirtildi. Raporda şöyle denildi:

“Sonrasında yatay hareket eden sözleşme kapanışa yakın saatlerde gelen satış baskısına karşı koyamadı ve günü %0.92 değer kaybı ile 10066.50 seviyesinden tamamladı. Bu değer kaybı eşliğinde sözleşme 22 ve 50 günlük üssel ortalamaları altında hareketini sürdürdü.

“Haberlere baktığımız zaman ise son işlem gününde ABD’de beklenenden iyi gelen bir aylık ÜFE görüyoruz. Ancak yıllık bazda ÜFE’nin hem beklenenden hem de son veriden yüksek gelmiş oluşu olumsuz görüntü veriyor. Siyasal tarafta ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, İran’da petrol ticareti yapan 6 kuruluşa, İran’dan petrol ve petrokimya ürünleri sevkiyatına karıştıkları gerekçesiyle ise 10 kuruluşa yaptırım uyguladıklarını açıklaması olumsuz bir haber olarak öne çıkıyor.

“Ek olarak eski ABD Başkanı ve 5 Kasım’da yapılacak seçimlerde Cumhuriyetçilerin başkan adayı olan Donald Trump’a yönelik 3. suikast girişimi, Coachella Vadisi’ndeki mitingin dışında silahlı ve sahte pasaportlu bir adamın polisler tarafından durdurulmasıyla engellendi. Trump’a olan suikast girişimi daha önce doların ve kripto paraların ciddi yükselişine sebep olmuştu.

“Teknik göstergelere baktığımız zaman ise son geri çekilmenin de ardından tamamının yönünü aşağı çevirdiğini görüyoruz. Tüm göstergelerin tekrardan SAT konumuna gelmesi de teknik açıdan geri çekilmenin devamını simgeliyor.

“Ek olarak sözleşmenin son dönemde 10000 ve 10460 seviyeleri arasında yatay hareket ettiğini gözlemliyoruz. Bu doğrultuda fiyatın hangi seviyeyi kıracağı hareketin yönü bakımından büyük önem taşıyor.

“Beklentimiz doğrultusunda, 10000 ilk destek seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. Satış baskısı sürmesi ve düşen trendde hareketin devamı durumunda 9500 ve 9000 seviyeleri alt destekler olarak izlenebilir. Ancak olası bir tepki alımı sonrasında yatay volatil hareket direnci olan 10460 ve 10840 seviyeleri ilk ara dirençler olarak takip edilebilir.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.