A1 Capital: Ağustos Vadeli Viop 30 Sözleşmesi, son işlem gününde yatay bir seyir izledi

İstanbul, 29 Ağustos (Hibya) – A1 Capital, Ağustos Vadeli Viop 30 Sözleşmesinin, salı günü gelen güçlü tepki alımlarının ardından son işlem gününde nispeten yatay bir seyir izlendiğini duyurdu.

A1 Capital: Ağustos Vadeli Viop 30 Sözleşmesi, son işlem gününde yatay bir seyir izledi
Yayınlama: 29.08.2024
2
A+
A-

F_XU0300824 “Ağustos 2024 Vade Endeks 30 Sözleşmesi (Vadenin Son Günü)”

A1 Capital'in değerlendirmesine göre, salı günü gelen güçlü tepki alımlarının ardından son işlem gününde nispeten yatay bir seyir izlendi.

Dğerlendirmede şu verilere yer verildi:

“Öğlen saatlerine kadar pozitif sinyaller veren sözleşme, sonrasında gelen satış baskısına direnemedi ve günü %0.37 değer kaybı ile 10782.25 seviyesinden tamamladı.

“Dün yapılan EKK’da bahsedilen dezenflasyon sürecinin devam ettiği, büyüme kompozisyonunda dengelenmenin sürdüğü, ihracat ve turizm gelirlerinin arttığı ve önemli olarak cari işlemler açığı öngörülenden çok daha hızlı şekilde düştüğünün söylenmesini önemli buluyoruz. Ayrıca istihdamın artmasıyla işsizliğin tek hanelere düşmesi. İyileşen uluslararası rezervler ve düşen kredi risk primi ile beraber makrofinansal istikrarımız güçlenmesi gibi açıklamalarının yatırımcı psikolojisini olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz. Buna ek olarak dün açıklanan IMF 4. Madde gözden geçirme raporunda ise “2023 ortasından bu yana ekonomik politikalarda yaşanan dönüşüm, Türkiye'nin genel politika karışımını sıkılaştırarak kriz risklerini önemli ölçüde azalttı ve güveni artırdı” şeklindeki açıklamaların borsaya pozitif etki vereceğini düşünüyoruz.

“Gelen güçlü yükselişi takip edilemeyip geri çekilme yaşanmasının ardından halen sözleşme 22, 50, 100 ve 200 günlük ortalamalarının altında fiyatlanıyor.

“Teknik göstergelere baktığımızda ise son satışların ardından kısmi bozulmalar gözlemliyoruz. Buna rağmen hem bazı kısa vadeli göstergelerin hem de orta vadeli indikatör MACD’nin AL sinyalini koruyor olmasını önemli buluyoruz.

“Beklentimiz doğrultusunda, ilk destek seviyesi olan 10500 seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. Ancak yeni pozisyonlar için 10960 seviyesi üzerinde kapanış beklenmesini daha doğru buluyoruz. Bu seviyenin aşılması hem düşen trendin kırıldığı hem de alçalan takoz formasyonunun tamamlandığı anlamına geleceğinde alım iştahını arttıracaktır.

“Bu seviyenin aşılmasının ardından 11205 ve 11577 seviyeleri ilk ara dirençler olarak izlenebilir.

“Ancak beklentimizin aksine, olası bir düşen trendin devamı durumunda ise 10500 ve 10295 seviyeleri destek seviyeleri olarak takip edilebilir.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.