A1 Capital: Endeks, dün 13.62 puan artışla 9026 puandan güne başladı

İstanbul, 4 Ekim (Hibya) – A1 Capital, endeksin dün 13.62 puan artışla 9026 puandan güne başladığını bildirdi.

A1 Capital: Endeks, dün 13.62 puan artışla 9026 puandan güne başladı
Yayınlama: 04.10.2024
4
A+
A-

A1 Capital’in raporunda endeksin dün 13.62 puan artışla 9026 puandan güne başladığı belirtildi. Raporda şöyle denildi:

“Gün sonunda da %1.27 değer kaybı ile 8898 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Endekste, gün içinde 8869-9159 bandında hareket gözlendi. Borsa İstanbul, 82.73 Milyar TL işlem hacmi ile günü noktaladı. 38 şirket günü pozitif olarak sonlandırırken, 59 şirket negatif olarak kapattı.

“En çok artan sektör endeksi; “Sigortacılık, Teknoloji ve Kobi-Sanayi” olurken, en çok düşen sektör endeksi ise; “Madencilik, İletişim ve Bankacılık” oldu.

“Endekse puan bazında en yüksek pozitif etki; Bim Mağazaları, Aselsan ve Sasa hisselerinden, en yüksek negatif etki ise; İş Bankası C grubu, Akbank ve Turkcell hisselerinden geldi.

“Para çıkışı ve günlük hacim artışı ile desteklenmeye devam eden güç kaybıyla teknik göstergelerdeki bozulmalar derinleşmekle beraber önemli ortalamalarının da altında seyrini sürdürüyor.

“Önceki altı işlem gününe ek olarak dünde geri çekilme yaşayan endekste günlük ve saatlik grafiklerinde kısa vadeli indikatörleri aşırı satım yani destek bölgelerine ulaşmış durumda.

“Orta Doğu’da süren gerginliğe dair yoğun haber akışlarını takip ettiğimiz günlerde ayrıca, dünde yurtiçinde enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından TCMB Başkanı Fatih Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısındaki mesajları öne çıktı.

“Karahan; aylık enflasyonun ana eğiliminin, belirgin ve kalıcı bir düşüş göstermesi ve enflasyon beklentilerinin öngörülen tahmin aralığına yakınsaması olduğunu belirterek “Her iki kriterde de alınacak bir miktar mesafe olduğunu değerlendiriyoruz” ifadesiyle sıkılaşmaya dair açıklamaları sürdü.

“Endeks üzerinde çeşitli baskıların hakim olmasıyla, geri çekilme serisinin bugünde devamı halinde 8820 seviyesini ara destek olarak izleyeceğiz. Bu seviyenin üzerinde kalınamaması halinde 8716 seviyesine kadar düşüş beklenebilir.

“Tepki alımlarının gelmesi durumunda ilk ara direnç olarak gördüğümüz 9050 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlayıp sağlayamadığını takip edeceğiz.

Bu direncin üzerinde kalındığı zaman ise 9165 seviyesine kadar ilk etapta hareketin devamı görülebilir.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.