A1 Capital: SPK, tasfiye beyanında bulunan şirketlerin listesini yayımladı

İstanbul, 6 Ağustos (Hibya) – A1 Capital, Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) kripto varlık hizmet sağlayıcılar çerçevesinde faaliyette bulunan ve tasfiye beyanında bulunan şirketlerin listesini yayımladığını bildirdi.

A1 Capital: SPK, tasfiye beyanında bulunan şirketlerin listesini yayımladı
Yayınlama: 06.08.2024
3
A+
A-

A1 Capital'in raporuna göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendiği aktarılırken şu ifadelere yer verildi:

''Turizm ve ticaret rakamlarında olduğu gibi bugün açıklanan temmuz ayı enflasyon oranlarının da ümitlerini artırdığını belirten Erdoğan, “Haziran itibarıyla enflasyonda başlayan düşüş süreci, temmuzda biraz daha belirginleşti. Yıllık enflasyon, en yüksek seviyesine göre 13,7 puan geriledi. Önümüzdeki aylarda bu eğilim, hızlanarak devam edecek.” dedi. Aynı zamanda Erdoğan, yeni paketlerle iş dünyasına desteğin süreceğini söyledi.

''E-ticarette 30 Euro’nun altındaki eşyalar için AB’den gelirse yüzde 30, diğer ülkelerden gelirse yüzde 60 vergi getirildi. Buna göre, posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen bir gerçek kişiye gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, kıymeti 30 Euro’yu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 Euro’yu geçmeyen ilaç cinsi eşyanın üzerinden; Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi halinde yüzde 30, diğer ülkelerden gelmesi halinde yüzde 60 vergi alınacak.

''Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, yağlık ayçiçeği tohumunun hasat dönemi ve çiftçi gelirinin korunması gereği dikkate alınarak, iç ve dış piyasa şartları itibarıyla gerekli görülen haller dışında, “1 Temmuz-30 Kasım 2024 tarihleri arasında yerli ayçiçeği tohumu alımı yapan firmalara tahsis edilmek üzere, 1 milyon ton yağlık ayçiçeği tohumu ithalatında yüzde 8 veya bunun karşılığı 400 bin ton ham ayçiçeği yağı ithalatında yüzde 20 gümrük vergili tarife kontenjanı açılmıştır.

''San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, ABD'de enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedefine doğru gittiğinden “daha emin” olduğunu söyledi. Daly, “Enflasyonun hedefimize yaklaştığı açık. İşgücü piyasasının yavaşladığı açık ve bu hedefleri dengelememiz gereken bir noktaya gelindi.” dedi. Bölgesel Fed Başkanı, Fed'in şu ana kadar politika faiz oranını değiştirmemesine rağmen, iki hedefine yönelik risklerin dengede olduğunu kabul etmek için iletişiminde yaptığı son değişikliğin başlı başına bir politika ayarlaması olduğunu söyledi.

''Wharton Profesörü Jeremy Siegel, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Eylül toplantısından önce 75 baz puanlık acil faiz indirimi yapması gerektiğini, zira zaten enflasyon ve istihdam temelli hedeflere ulaştığını söyledi. CNBC'de katıldığı programda açıklamalarda bulunan Siegel, Fed'in 17-18 Eylül'deki toplantısında acil faiz indiriminin yanı sıra 75 baz puanlık derin bir indirim daha yapılması çağrısında bulundu.

''Japonya Maliye Bakanlığı, Finansal Hizmetler Ajansı ve Japonya Merkez Bankası (BoJ), piyasaların durumunu görüşmek üzere toplanacak. Maliye Bakanlığı, görüşmede uluslararası finans piyasalarının tartışacağını bildirdi. Bakanlık, üst düzey mali diplomat Atsushi Mimura'nın üçlü toplantı sonrasında basına açıklama yapacağını belirtti.

''Avustralya Merkez Bankası (RBA), piyasa beklentileri doğrultusunda üst üste 6'ıncı toplantısında da faiz oranında değişikliğe gitmedi. RBA'dan yapılan açıklamaya göre, gösterge faiz oranı yüzde 4,35 olarak son 12 yılın en yüksek seviyesinde kaldı. Analistlerin beklentisi de faiz oranında değişmeyeceği yönünde oluşmuştu. RBA, Para politikasının, kurul enflasyonun hedef aralığına sürdürülebilir şekilde döndüğüne güvenene kadar yeterince sıkı kalması gerekiyor dedi.

''Rusya yaptırımlara rağmen petrol gelirlerini yüzde 60 arttırdı. Ocak-Temmuz arasında Rusya'nın petrol ve gaz gelirleri 6,8 trilyon rubleye yükseldi (yaklaşık 72 milyar dolar), Kommersant'ın (Rus Gazetesi) aktardığına göre bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre (4,2 trilyon ruble) %61,6 artış gösterdi. Yedi aylık sonuçlara göre, petrol ve gaz kondensatının çıkarılması ve ihracatı üzerindeki vergiler bütçeye yaklaşık 8 trilyon ruble kazandırdı.

''AYGAZ-Aygaz 2024 yılı 6 aylık konsolide net dönem karı 252.496.000 TL (Önceki 1.315.081.000 TL)

''THYAO-THY 2024 yılı 6 aylık konsolide net dönem karı 37.326.000.000 TL (Önceki 18.172.000.000 TL)

''TUPRS-TÜPRAŞ 2024 yılı 6 aylık konsolide net dönem karı 5.351.345.000 TL (Önceki 12.395.033.000 TL)''


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.