İstanbul, 14 Ocak (Hibya) – A1 Capital’in analizine göre 2 gün üst üste gelen değer kayıpları eşliğinde teknik göstergeler aşağı yönlü hareketini sürdürüyor.
A1 Capital, kısa ve orta vadeli indikatörlerin SAT sinyallerini muhafaza ettiğini gördüklerini belirterek şu açıklamayı yaptı:
“Güne açılışını pozitif yapan Şubat Vadeli 30 Sözleşmesinde bu pozitif hareket yalnıza 1.5 saat sürdü. Sonrasında ise ciddi bir satış baskısıyla karşılaşan sözleşmesi sonrasında kapanış saatlerinde bir baskıya daha maruz kaldı ve günü %1.04’lük değer kaybı ile 11283.00 seviyesinden tamamladı. Bu paralelde sözleşme, hem 22 hem de 50 günlük üssel ortalamasından negatif olarak uzaklaşmış durumda.
Aynı zamanda 22 günlük ortalamanın tekrardan 50 günlük üssel ortalamanın altına düşmüş oluşu olumsuz görüntü veriyor. Haberlere baktığımız zaman ise Barclays’ın Fed faiz tahminini görüyoruz. Barclays, Cuma günü açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerden çok güçlü gelmesinin ardından Fed'den faiz indirim beklentilerini düşürdü. Fed'in Mart ve Haziran ayında 25'er baz puanlık faiz indirimleri yapacağını öngören Barclays, Mart ayında faiz indirileceği öngörüsünden vazgeçti ve Fed'in 2025'te sadece bir kez, Haziran ayında, 25 baz puan faiz indireceğini tahmin etti.
Avrupaya baktığımızda ise Vujcic’in açıklamalarını görüyoruz. ECB Yönetim Konseyi üyesi ve Boris Hırvatistan Merkez Bankası Vujcic'e göre Avrupa Merkez Bankası'nın para politikasını gevşetme hızını artırması pek olası görünmüyor. Vujcic, Econostream'e verdiği bir mülakatta düzenli kesinti beklentilerini onaylarken, gelişmelerin hala tahminleriyle tutarlı olduğu ve belirsizliğin hala yüksek olduğu göz önüne alındığında ECB'nin temkinli ve kademeli bir yaklaşımı sürdürmesini savundu.
Vujcic, “Mevcut indirim hızını artırmak için, veri açısından tahminlerimizden daha önemli bir sapmaya ihtiyacımız var. Şu anda bunu görmüyoruz, çünkü gelişmeler genel olarak öngörülerimizle uyumlu” dedi. Gevşemelerde görülebilecek bu yavaşlama piyasalara olumsuz etki edebilir. Teknik göstergelere baktığımız zaman ise 2 gün üst üste gelen değer kayıpları eşliğinde teknik göstergeler aşağı yönlü hareketini sürdürüyor. Kısa ve orta vadeli indikatörlerin SAT sinyallerini muhafaza ettiğini görüyoruz. Ancak momentumda görülen yükseliş, fiyatın Bollinger alt bandına dayanması ve son olarak fiyatın daha önce birden çok kez destek aldığı bir noktada oluşu tepki alımlarını tetikleyebilir. Beklentimiz paralelinde, 11237 seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. olası bir düşüşün sürmesi durumunda 11051 ve 10788 seviyeleri alt destekler olarak izlenebilir. Olası bir seyrin alıcılıya dönmesi durumunda ise 11701 ve 12019 seviyeleri ilk ara dirençler olarak izlenebilir.”
SANAYİ HABER AJANSI