A1 Capital’den şirket haberleri

İstanbul, 17 Eylül (Hibya) – A1 Capital, OBAMS.E işlem sırası, şirketten istenen özel durum açıklamasının şirket tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda yayınlanması sebebiyle 17 Eylül 2024’te seans başlangıcı itibarıyla işleme açılacağını duyurdu.

A1 Capital’den şirket haberleri
Yayınlama: 17.09.2024
4
A+
A-

A1 Capital'in şirket haberleri şöyle:

“AHGAZ… Şirketin %72,86 oranında bağlı ortaklığı Enerya Enerji Anonim Şirketi (Enerya) tarafından; Enerya yönetim kurulunun 16.09.2024 tarihli toplantısında; Enerya'nın büyüme ve faaliyetlerinin genişletilmesi doğrultusunda, şirket esas sözleşmesinin “Amaç ve Konu” başlıklı 3 üncü maddesi çerçevesinde, Enerya'nın “Madencilik ” faaliyetleri alanında yoğunlaşmasına; bu kapsamda, başta altın madenciliği olmak üzere madencilik sektöründeki tüm alternatiflerin değerlendirilmesine, altın madenciliği yatırımları konusunda işbu kararın gereğinin yerine getirilmesi amacını teminen ilgili alanda faaliyet gösteren şirket paylarının satın alınması ve/veya maden ruhsatı devralınmasına ilişkin gerekli çalışmaların yürütülmesinde Enerya yönetim kurulunun yetkilendirilmesine, karar verilmiştir.

ISGYO… Yönetim Kurulu 16 Eylül 2024 tarihinde yapılan toplantısında; portföyde bulunan Marmarapark Alışveriş Merkezi'nin bulunduğu 110 no.lu parsel ile bitişiğinde bulunan 102 ve 103 no.lu parsellerin ve İstanbul İli, Sarıyer İlçesi'nde bulunan Maslak Ofis Binası'nın satışına yönelik olarak potansiyel alıcılarla görüşmelerin yürütülmesi ve satın alma tekliflerinin toplanması hususunda Şirket Genel Müdürlüğü'ne yetki verilmesine karar verilmiştir.

OBAMS… OBAMS.E işlem sırası, şirketten istenen özel durum açıklamasının şirket tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanması sebebiyle 17 Eylül 2024'te seans başlangıcı itibarıyla işleme açılacaktır.

OBAMS… Hasar tespiti için sigorta şirketinin ekspertiz ve hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Fabrikanın yeniden faaliyete geçebilmesi için alınması gereken tedbirler ve yapılması gereken işlemler ile ilgili olarak sigorta şirketinin hasar tespit çalışmalarının kesinleşmesi beklenmektedir. Kesin olmamakla birlikte, tesisin olağan üretim faaliyetlerine 3-6 ay arasında başlanabileceği öngörülmektedir. Diğer taraftan patlamanın sebep olduğu hasarın mali boyutuna ilişkin tahminleri ve/veya bilgileri, belirlendiğinde ivedilikle paylaşılacaktır.

OBAMS… Şirketin Adapazarı Hendek fabrikasında meydana gelen yangın felaketi nedeniyle şirketimizin pay fiyatında oluşabilecek yakın ve ciddi bir kaybın önlenmesi, şirketimizin pay sahiplerinin korunması amacı ile Borsa İstanbul'da payların işlem gördüğü Yıldız Pazar'da Şirket tarafından pay geri alım işlemlerinin yapılmasına ve gerçekleştirilecek pay geri alım işlemleri için öngörülen azami sürenin 1 yıl olarak belirlenmesine karar verilmiştir. 

PASEU… Pasifik Eurasia, Ankara Kahramankazan'da kurulu bir soda üreticisi Şirketinin büyük paketli ürünlerinin yıllık 300 bin tonluk taşıma işinin bir bölümünü demiryoluyla gerçekleştirecek.

PEKGY… GG Gayrimenkul Geliştirme İnşaat İşletmecilik A.Ş'nin (“GG Gayrimenkul”) sahip olduğu tüm varlık ve yükümlülüklerin bir bütün halinde kayıtlı değerleri üzerinden devralınarak tasfiyesiz infisahı suretiyle, Şirketin GG Gayrimenkul Geliştirme İnşaat İşletmecilik A.Ş. ile birleşmesine, karar verilmiştir.

QNBFB… QNB Finansbank A.Ş. ile GALATASARAY SPOR KULÜBÜ arasında varılan mutabakat kapsamında, ortak markalı bankacılık ürün ve hizmetlerine yönelik dijital bankacılık uygulaması hizmete sunulmuştur.

SMART… Şirket Smartiks Yazılım A.Ş. ve CarrefourSA Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş. arasında 14.000.000 TL(KDV hariç) bedelli Bilgi Teknolojileri Destek Hizmet sözleşmesi 31.12.2024 tarihine kadar geçerli olmak üzere imzalanmıştır. İşbu sözleşme 01.12.2022 tarihinde imzalanan Ana Sözleşmenin ayrılmaz bir eki olup, 16.09.2024 tarihinde tarafımıza tebliğ edilmiştir.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.