A1 Capital’den şirket haberleri

İstanbul, 18 Ekim (Hibya) – A1 Capital’in raporuna göre, FROTO… Şirketin 1 Ocak 2024 – 30 Eylül 2024 ara hesap dönemine ilişkin finansal raporlarının 5 Kasım 2024 tarihinde kamuya açıklanması planlanıyor.

A1 Capital’den şirket haberleri
Yayınlama: 18.10.2024
2
A+
A-

A1 Capital’in raporunda şöyle denildi: “ANGEN… Şirket ile bir kamu kuruluşu arasında 17.10.2024 tarihinde 12 aylık muhtelif PCR kitlerinin alımı ile ilgili 11.625.400,00 TL'lik sözleşme imzalanmıştır. İhale konusuna ilişkin olarak Şirket Yönetim Kurulu tarafından 23/09/2024 tarihli karar ile SPK'nın II-15.1 Özel Durumlar Tebliği'nin 6. maddesi kapsamında içsel bilginin açıklmasının ertelenmesi kararı verilmiştir. Söz konusu erteleme kararına gerekçe olarak, Sermaye Piyasası Mevzuatı'nın II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin hükümleri çerçevesinde işlem belirsizlik taşıdığından dolayı, kamuya açıklama yapılması hem yatırımcıları yanıltabilecek, hem de Şirketin faaliyetlerini rekabet açısından da olumsuz yönde etkileyebilecektir.

“Bu nedenlerle, ilgili iş ve işlemlere ilişkin sözleşmenin imzalandığı ve/veya iş/işlemin kesinlik arz edecek şekilde şirkete tebliğ edileceği tarihe kadar söz konusu bilginin açıklanmasının ertelenmesine, erteleme süresi esnasında bu bilginin konuyu yakından takip edecek yöneticiler ve danışmanlar dışında Şirket personeli ve üçüncü kişilerle paylaşılmamasına, bilginin ve gerektiğinde Şirket verilerinin paylaşılacağı sair üçüncü kişilerle ise kendileriyle paylaşılan bilgi ve belgelerin gizli tutulmasına ilişkin gerekli anlaşmaların akdedilmiş olduğuna ve/veya olacağına, ayrıca anılan sözleşmelerde kanun ve ilgili mevzuatta yer alan yükümlülükleri kabul ettiklerini ve bu bilgilerin kötüye kullanımı veya uygunsuz dağıtımı ile ilgili yaptırımlardan haberdar olduklarını belirten hükümlere yer verilmesine, işleme ilişkin sözleşmenin imzalandığı ve/veya iş/işlemin kesinlik arz edecek şekilde şirkete tebliğ edildiği ya da bu bilginin kamu tarafından duyulması halinde mevzuat hükümleri çerçevesinde erteleme kararı ile birlikte kamuya mevzuat gereği gerekli açıklamaların yapılmasına karar verilmiştir.

“CWENE… Şirket Yönetim Kurulu 16 Ekim 2024 tarihli kararı ile; enerji ve elektrik sektöründe santral ve trafo kurulumları, bakım-onarım hizmetleri, elektrik ekipmanlarının üretim ve ticareti ile danışmanlık hizmetleri alanlarında yurtiçi ve yurtdışında faaliyet gösterme amacıyla merkezi Antalya İli olan SchaltKraft Elektrik Anonim Şirketi unvanlı, 500.000,00 TL sermaye ile yeni şirket kurulmasına ve yeni kurulacak şirketin sermayesine %100 oranında sermaye payı ile iştirak edilerek tüzel kişi ortak olunmasına karar verilmiştir. Bu doğrultuda şirket kuruluşu için gerekli işlemler başlatılmıştır.

“ENTRA… 15.05.2024 tarihli özel durum açıklamada, İtalya'da yenilenebilir enerji projeleri gerçekleştirmek üzere ilgili mevzuat çerçevesinde Şirketin %100 ortağı olduğu yeni bir şirket kurmaya ve/veya var olan şirketlerin hisselerini devralmaya, yeni kurulacak şirketin isim ve sermaye miktarının, var olan şirket devralınacak ise ilgili şirketin tespiti ile her türlü kurulum/devir işlemlerinin tamamlanması için Genel Müdür Sayın Taşkın Kızılok'un yetkili kılınmasına Yönetim Kurulu toplantısında karar verildiği paylaşılmıştı.

“Sonrasında, İtalya'daki yatırım hamleleri ile alakalı yatırımcılara bilgilendirmeler yapılmış, son olarak 09.07.2024 tarihli özel durum açıklamada, İtalya'da kurulu Troia Wind S.r.l. şirketinin devralındığı ve bu şirkette 64.8 MW kapasiteli RES projesi geliştirilmekte olduğu paylaşılmıştı. İtalya'da enerji üretim planlarının önemli bir yeni adımı olarak, İtalya'da kurulu Bovino Wind S.r.l. şirketinin toplam sermayesinin %51'ine denk gelen hissesi 5,100 Euro nominal bedelle IC İçtaş Enerji Yatırım Holding A.Ş.'den devralınmıştır. Tescil işlemlerinin tamamlanmasını müteakip, Şirket tarafından 1,804,687.55 Euro bedel iş geliştirme sürecinde yapılan harcamalara istinaden ödenecektir. Bu bedel, Bovino Wind S.r.l'nin son finansal tablosu dikkate alınarak belirlenmiştir.

“Bovino Wind S.r.l. şirketinde mevcut durumda 43.2 MW kapasiteli RES projesi geliştirilmekte olup, proje için olumlu bağlantı görüşü halihazırda alınmıştır. Diğer izin süreçlerinin tamamlanmasının ardından 2025 sonuna kadar yatırıma başlanması, 2026 sonuna kadar da projenin işletmeye alınması planlanmaktadır. 43.2 MW kapasiteli RES santralinin 34% kapasite faktörü ile yaklaşık yıllık 128,667 MWh/yıl üretim gerçekleştirmesi ve mevcut varsayımlara göre yıllık 8.5 mn Euro ilave EBITDA yaratması beklenmektedir. Bovino RES ve daha önce açıklandığı Troia RES projelerimizin toplamda 108 MW kapasite ile 2026 sonuna kadar devreye alınarak, toplamda 21.5 mn Euro ilave EBITDA yaratması beklenmektedir. Bu iki yurtdışı yatırımımızın faaliyete geçmesi karlı ve sürdürülebilir büyüme planlarımızda önemli bir kilometre taşı olacaktır.

“FROTO… Şirketin 01.01.2024 – 30.09.2024 ara hesap dönemine ilişkin finansal raporlarının 5 Kasım 2024 tarihinde kamuya açıklanması planlanmaktadır.

“OYAKC… Şirket 02.10.2024 tarihinde Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ünye Limanı İşletmeciliği Kiralanması İhalesi'ne katılmış ve ilgili limanı işletme hakkını kazanmıştır. Bu kapsamda, 17.10.2024 tarihi itibarıyla taraflar arasındaki sözleşme süreci tamamlanmıştır. Karadeniz Bölgesi'nde stratejik öneme sahip olan Ünye Limanı'yla ile birlikte şirket faaliyetlerini arttırarak bölge ve ülke ekonomisine yaptığı katkıyı daha ileri bir noktaya taşıyacaktır.

“PLTUR… Şirketin pilot ortak olduğu, ‘'Platform Turizm – SOS Havacılık Adi Ortaklığı'', 3 yıl süreli 4.000 saat kullanılacak en az 2 hasta taşıma kapasitesine sahip ambulans uçak kiralama hizmeti faaliyetini gerçekleştirmek üzere SOS Havacılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile birlikte kurulmuştur.

“SKTAS… Şirketin %100 bağlı ortaklığı Efeler Çiftliği Tarım ve Hayvancılık A.Ş.'nin paylarının yurtiçinde yerleşik bir Şirkete satışına ilişkin olarak görüşmelere başlandığını 08.10.2024 tarihinde duyurmuştuk. Şirket Yönetim Kurulu'nun 17.10.2024 tarihinde aldığı kararla; Şirketin Efeler Çiftliği Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi'nde sahip olduğu payların tamamının toplam 17.500.000 ABD Doları tutarındaki satış bedeli karşılığında, tüm hak ve yükümlülükleri ile birlikte satılarak devredilmesi amacıyla Altınmarka Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Efeler Çiftliği Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi ve Şirket arasında temel hükümleri içeren bağlayıcı olmayan bir Ön Sözleşme imzalanmasına ve Ön Sözleşme'nin akdedilmesinden sonra söz konusu pay devri işlemi ile ilgili detaylı çalışmaların yapılmasına ve nihai sözleşmelerin hazırlanmasına başlanmasına karar vermiştir. Söz konusu satış işlemine ilişkin bağlayıcı olan satış sözleşmesi; yukarıda da bahsedildiği üzere pay devri işlemi ile ilgili detaylı çalışmaların tamamlanması sonrasında imzalanacaktır.

“TATGD… 18 Nisan 2024 tarihli özel durum açıklamaları ile duyurulan yatırım bedeli yaklaşık 10 milyon Euro olan sos ve hazır yemek kategorilerindeki yatırım kararına ilişkin olarak, sos kategorisindeki ilave 40 milyon adet/yıl kapasite artış planı için; mevcut durumda 70 milyon adet/yıl olan plastik şişe sos (ketçap/mayonez ve diğer lezzetlendirici sos kategorileri) üretim kapasitesi, 10 milyon adet/yıl artırılarak 85 milyon adet/yıl seviyesine yükseltilmiştir. Makine ekipman, inşaat, altyapı ve depolama alanları için yapılan yatırım harcamalarının maliyeti 2,6 milyon Euro'dur. Şirketin yapmış olduğu yatırım harcamaları için halihazırda Yatırım Teşvik Belgesi alınmıştır.

“TKFEN… 17.10.2024 tarihli Yönetim Kurulu Kararı uyarınca bağlı ortaklardan Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin olası bir halka arzı için başlangıç çalışması olan Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Esas Sözleşmesi'nin Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun hale getirilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulmasına karar verilmiştir. Bu aşamada olası halka arz işlemine ilişkin olarak herhangi bir bağlayıcı karar alınmamıştır. SPK'nın Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Esas Sözleşmesi değişikliklerine dair izninin alınmasını takiben, halka arzın gerçekleşmesi için SPK'ya yapacağı başvuru diğer unsurların yanında piyasa şartlarına da bağlı olacaktır. Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin halka arz başvurusu ilgili tarihlerde tüm şartlar dikkate alınarak yeniden değerlendirilecektir.

“TTRAK… Şirketin 01.01.2024 – 30.09.2024 ara hesap dönemine ilişkin finansal raporlarının 24 Ekim 2024 tarihinde kamuya açıklanması planlanmaktadır. VBTYZ… T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nın düzenlediği “Kurumsal Sunucu Donanımının Büyütülmesi, Kurulumu, Uyarlama İşleri ve Kurumsal Sunucu Yazılım Ek Lisans Artırımı alımı” konulu ihale şirket uhdesinde kalmış olup, 297.000.000,00 TL+KDV bedel ile kurum ile şirket arasında sözleşme imzalanmıştır. Teslimatın yılsonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır.

“ZOREN… 10 Ekim 2024 tarihli özel durum açıklamasına istinaden Şirket tarafından “Rule 144A” ve/veya “Regulation S” formatında yurt dışında nitelikli yatırımcılara satılmak üzere ihraç edilmesi planlanan sürdürülebilirlik bağlantılı tahviller için talep toplama süreci tamamlanmıştır. İhraç edilecek tahvillerin nominal değeri 800.000.000 ABD Doları ve vadesi 5,5 yıl olarak belirlenmiştir. İhraç edilecek tahviller, üçüncü yıldan itibaren her 6 ayda bir 45.000.000 ABD Doları tutarında ve vade sonunda 575.000.000 ABD Doları tutarında itfa edilecektir. Tahviller İrlanda Borsası'nda (Euronext Dublin) işlem görecektir. Satış işlemlerinin ihraca ilişkin sözleşmenin imzalanması ve Sermaye Piyasası Kurulu'ndan tertip ihraç belgesi onayının alınması ile birlikte 23 Ekim 2024 tarihinde tamamlanması beklenmektedir.

Pay alım satım haberleri

“ALMAD… RUZY FİNANSAL HİZMETLER ANONİM ŞİRKETİ,17/10/2024 tarihinde ALTINYAĞ MADENCİLİK VE ENERJİ YATIRIMLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. payları ile ilgili olarak 7,10 TL fiyattan 500.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte ALTINYAĞ MADENCİLİK VE ENERJİ YATIRIMLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. sermayesindeki payları 17/10/2024 tarihi itibariyle %0,8 sınırına ulaşmıştır.

“EBEBK… MAHMUD MUHAMMED TOPBAŞ,17/10/2024 tarihlerinde EBEBEK MAĞAZACILIK A.Ş. payları ile ilgili olarak 1adet hisse 42,50 – 42,60 TL fiyat aralığından 5.400 TL toplam nominal tutarlı 229.906 TL karşılığı 5.400 adet hisse alış işlemi tarafımca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Mahmud Muhammed TOPBAŞ ve çocuklarının EBEBEK MAĞAZACILIK A.Ş. sermayesindeki payları 17/10/2024 tarihi itibariyle %16,32 sınırına ulaşmıştır.

“ENKAI… MEHMET SİNAN TARA, 16/10/2024 tarihinde ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. payları ile ilgili olarak 43,94 – 44,72 TL fiyat aralığından 300.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. sermayesindeki payları 16/10/2024 tarihi itibariyle %0,976 sınırına ulaşmıştır.

“METUR… VURAL BULUT, 17/10/2024 tarihinde METEMTUR YATIRIM A.Ş. payları ile ilgili olarak 15,07 TL’den 1.507.000 TL değeri olan 100.000 lot hisse senedi alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte şirket sermayesindeki payları 17/10/2024 tarihi itibari ile 1.500.000 lot ile %1,388 sınırına ulaşmıştır.

“ODINE… CENGİZ AVCI, 04/10/2024 ile 16/10/2024 tarihleri arasında ODINE SOLUTİONS TEKNOLOJİ TİCARET VE SANAYİ AŞ payları ile ilgili olarak 79,65 – 81,00 TL fiyat aralığından 190,000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte ODINE SOLUTİONS TEKNOLOJİ TİCARET VE SANAYİ AŞ sermayesindeki payları 16/10/2024 tarihi itibariyle 15.850.000,00 lot ile %14,34 sınırına ulaşmıştır.

“PCILT… İLBAK HOLDİNG ANONİMŞİRKETİ., 16/10/2024 tarihinde PC İLETİŞİM VE MEDYA HİZMETLERİ SANAYİ TİCARET A.Ş. payları ile ilgili olarak 18,56 – 18,60 TL fiyat aralığından 50.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte PC İLETİŞİM VE MEDYA HİZMETLERİ SANAYİ TİCARET A.Ş. sermayesindeki payları 16/10/2024 tarihi itibariyle %41,25 sınırına ulaşmıştır.

“TKFEN… NİLGÜN ŞEBNEM BERKER, 17/10/2024 tarihinde Tekfen Holding A.Ş. payları ile ilgili olarak 69,65 – 69,80 TL fiyattan 50.000 adet alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Tekfen Holding A.Ş sermayesindeki payları 17/10/2024 tarihi itibarıyla %11,9895 olmuştur.

“TKFEN… MELTEM BERKER, 17/10/2024 tarihinde Tekfen Holding A.Ş. payları ile ilgili olarak 69,70 – 69,75 TL fiyattan 50.000 adet alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Tekfen Holding A.Ş sermayesindeki payları 17/10/2024 tarihi itibarıyla %11,9895 olmuştur.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.