A1 Capital’den şirket haberleri

İstanbul, 28 Ağustos (Hibya) – A1 Capital’in analizine göre FENER… Profesyonel Futbolcu Ferdi Erenay Kadıoğlu’nun İngiliz Kulübü The Brighton and Hove Albion FC’ye, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 30.000.000 Avro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlandı.

A1 Capital’den şirket haberleri
Yayınlama: 28.08.2024
3
A+
A-

A1 Capital'in şirket analizlerinde şu ifadeleri kullandı:

“CIMSA… Şirketin sürdürülebilir yapı malzemeleri alanında büyüme ve global ayakizini genişletme stratejisi doğrultusunda, uluslararası yapı malzemeleri yatırımlarımızın konsolide edildiği büyüme platformu olan bağlı ortaklığımız Sabanci Building Solutions BV'nin (“SBS”) paylarının %100'üne sahip olduğu bağlı ortaklığı Cimsa Ireland Ltd tarafından İrlanda Cumhuriyeti'nde yerleşik çimento, çimento bazlı (kremit, precast beton gibi) ürünler ile yalıtım malzemeleri ve geri dönüştürülmüş plastik ambalaj üretimi ve satışı alanlarında faaliyet gösteren Mannok Holdings DAC'nin (“Mannok”) paylarının %94,7'sinin satın alınmasına ilişkin olarak 27.08.2024 tarihli hisse alım sözleşmesi imzalanmıştır. Bağımsız denetimden geçmemiş finansal tablolarına göre, 30.06.2024 itibarıyla sonra eren geçtiğimiz 12 aylık dönemde konsolide 293,7 milyon Avro net satış ve 57,5 milyon Avro faiz, amortisman ve vergi öncesi kar (FAVÖK) elde eden Mannok'un, İrlanda Cumhuriyeti ve Kuzey İrlanda'da üretim tesisleri ve İrlanda Cumhuriyeti, Kuzey İrlanda ve İngiltere'de satış ve dağıtım ağı bulunmaktadır. Çimsa'nın global yapı malzemeleri pazarında büyüme stratejisinin bir parçası olan bu satın alma ile birlikte, Şirketin mevcut iş kollarındaki büyümesinin sürdürülmesi ve yeni iş kollarına girilerek ortak sinerji yaratılmasının yanısıra, faaliyet gösterilen coğrafya ve sektörlerin çeşitlendirilerek döviz bazlı gelirlerimizin toplam içerisindeki payının da %70'in üzerine çıkarılması hedeflenmektedir. Mannok'un sermayesini temsil eden payların tamamının finansal borç ve benzeri kalemler için yapılan düzeltmeler sonrası devralmaya teşkil edecek toplam şirket değeri 330 milyon Avro'dur. İşlem, satın alma sözleşmesindeki koşulların yerine getirilmesi ve ilgili otoriterlerden onay alınmasına müteakip tamamlanacak olup, konuyla ilgili gelişmelere ilişkin kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.

CVKMD… Şirkete ait Balıkesir ili, Sarıalan mevkiinde yer alan Sicil: 200903319 sayılı IV(c) grubu işletme ruhsat numaralı altın maden sahasında gerçekleştirilmesi planlanan üretim faaliyetlerine yönelik madencilik faaliyetleri kapsamında ruhsat sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazların kamulaştırma işlemleri için resmi kurumlar nezdinde gerekli başvuruların yapılmasına, karar verildiği kamuoyu ile paylaşılmıştı. Şirkete 27.08.2024 tarihinde tebliğ edilen T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Metalik Madenler Daire Başkanlığı'nın E-48909307-100.00.00.00-2024403779 sayılı yazısı ile Şirketçe yapılan Acele Kamulaştırma talebinin, Bakanlığa bağlı İlgili ve İlişkili Kuruluşlar Taşınmaz Komisyonu'nun 13.08.2024 tarih ve 2024384467 sayılı kararında yer alan tutanak ile uygun bulunduğu bildirilmiştir.

FENER… Profesyonel Futbolcu Ferdi Erenay Kadıoğlu'nun İngiliz Kulübü The Brighton and Hove Albion FC'ye, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 30.000.000 Avro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri The Brighton and Hove Albion FC tarafından ödenecektir. Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına bağlı olarak The Brighton and Hove Albion FC tarafından, Kulübe azami 5.000.000 Avro bonus bedeli ödenecektir. Ayrıca, Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; The Brighton and Hove Albion FC'nin elde edeceği transfer bedelinin %10'u sonraki satıştan pay olarak kulübe ödenecektir.

GEREL… Şirket ile Diyarbakır' da yerleşik, Deka Tarım Hayvancılık Ve Enerji Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti. ve grup firmaları (Pale Tarım Hayvancılık Ve Enerji Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti., Viyan Tarım Hayvancılık Ve Enerji Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti., Süsin Tarım Hayvancılık Ve Enerji Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti., Kawa Tarım Hayvancılık Ve Enerji Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti., Fıraz Tarım Hayvancılık Ve Enerji Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti.) arasında toplu olarak varılan anlaşma neticesinde, söz konusu firmaların Güneş Enerji Kurulum projeleri için GES Kurulum Ekipman ve ihtiyaçlarının şirket tarafından tedarik edilmesine yönelik ve toplamda yaklaşık olarak 475.000,00 USD bedelli sözleşme imzalanarak sipariş alınmış ve bahsi geçen ürünlerin üretim ve tedarik süreci başlamıştır.

GLCVY… Şirket, Türkiye Garanti Bankası A.Ş.'nin 26-27 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında satışa çıkarılan 4 portföyden toplamda 986,75 milyon TL anapara büyüklüğündeki 3 bireysel portföyün ihalesini en yüksek teklifi vererek kazanmıştır. Bu ihalelere 17 varlık yönetim şirketi katılmıştır. İhale sonuçlarının kesinleşmesi ihaleyi açan banka Yönetim Kurulu'nun onayına bağlı olup, onay sonrası sözleşmenin imza süreci ve satışa konu alacakların devir işlemleri başlatılacaktır.

GLCVY… Şirket, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.'nin 27.08.2024 tarihinde gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında, satışa çıkarılan 29,7 milyon TL anapara büyüklüğündeki 1 kobi/ticari portföyün ihalesini en yüksek teklifi vererek kazanmıştır. Bu ihaleye toplam 7 varlık yönetim şirketi katılmıştır. İhale sonuçlarının kesinleşmesi ihaleyi açan banka Yönetim Kurulu'nun onayına bağlı olup, onay sonrası sözleşmenin imza süreci ve satışa konu alacakların devir işlemleri başlatılacaktır.

HATSN… Şirketin, halka arz tarihi öncesinde, 02.08.2022 belge tarihi, 539404 belge numarası, 1048174 belge id numarası ve 502.916.856,00 TL sabit yatırım tutarı olan Modernizasyon kapsamında almış olduğu yatırım teşvik belgesinin, yatırımın daha büyük boyutlarda yapılmasına karar verilmiş olması, yenileme ve modernizasyon ile birlikte kapasite artırımı da meydana getireceği için kullanımı mümkün olamamaktadır. Söz konusu yatırım teşvik belgesinin iptali için 27/08/2024 tarihinde yapmış olduğu iptal başvurusu, aynı tarihite kabul edilmiş olup yatırım teşvik belgesinin iptali gerçekleşmiştir.

KCAER… Şirket Yönetim Kurulu'nun 27.08.2024 tarihli kararı ile, şirketin %99 oranında bağlı ortaklığı Kocaer Enerji A.Ş.'nin 300.000.000 TL olan sermayesinin tamamı nakit olarak karşılanmak üzere 300.000.000 TL artırılarak 600.000.000 TL'ye çıkarılmasına, şirketin söz konusu sermaye artırımına %99 payı doğrultusunda 297.000.000 TL ile katılmasına ve sermaye artırımına ilişkin gerekli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir. Kocaer Enerji'nin, güçlenen yapısıyla Şirketin stratejik öncelikleri arasında belirlediği yenilenebilir enerji alanında faaliyetlerini büyütmesi hedeflenmektedir. Kocaer Enerji'nin Aydın Kuyucak'ta bulunan ruhsat sahasındaki Jeotermal Enerji Santral (JES) yatırımının 1. Fazı olan 24 MW gücünde santral yatırımı halihazırda devam etmektedir. Bu kapasite sonrasında, elde edilecek elektrik enerjisi ile Kocaer Çelik'in çatı üstü GES'leriyle birlikte mevcut elektrik ihtiyacın tamamını karşılamayı, sera gazı emisyonlarını azaltmayı ve üretilen enerjinin önemli bir kısmının satışını gerçekleştiren bir yapıya erişmek amaçlanmaktadır. 2026 yılının ilk çeyreğinde devreye alınması planlanan Kocaer JES 1 yatırımının ardından ruhsat sahasındaki jeotermal kaynağın kapasitesine paralel olarak jeotermal enerji yatırımlara ikinci-üçüncü faz olarak devam edilmesi planlanmaktadır.

KNFRT… Şirketin %100 bağlı ortaklığı Konfrut AG Tarım A.Ş.'nin tarım ve tarıma dayalı gıda endüstrisi alanındaki faaliyetlerini genişletmek ve taze meyve ve sebze operasyonlarındaki etkinliğini artırmak hedefiyle %50 oranında ortağı olduğu Raz Gıda ve Tarım Ürünleri A.Ş.'nin Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan 20.500 m2 alana kurulu soğuk hava depolama tesisinde 2,5 milyon Euro tutarında kapasite artışı ve nar suyu üretim hat yatırımı yapılmasına karar verilmiştir. 2024 yılı nar sezonunda faaliyete geçmesi planlanan yatırım ile Tesis yılda 50.000 ton nar işleme kapasitesi ve 20.000 ton aseptik dolum yetkinliği kazanırken, şişelenmiş nar ekşisi dolum kapasitesi ise beş kat artarak 4.500 tona ulaşacaktır. Soğuk hava depolama alanlarında ise %70 oranında artış ile kapasite 5.000 tona ulaşacaktır.

PAPIL… Sermaye Piyasası Kurulu II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği ekinde yer alan Kurumsal Yönetim İlkelerinin 4.2.8. maddesine uygun olarak; “Yönetici Sorumluluk Sigortası” Şirket sermayesinin %25'ini aşan bir bedelle 1 yıl süreyle geçerli olacak şekilde yenilenmiştir.

PEHOL… Renovasyon (Yenileme) çalışmaları devam eden şirket portföyündeki Sümerpark AVM'nin zemin kat G-015 mahal no'lu brüt 187,43 m² büyüklüğündeki mağazası için BGSTORE Mağazacılık A.Ş. (B&G Store) ile Sümerpark AVM'nin yeniden açılacağı tarihten itibaren geçerli olmak üzere toplam 5 yıllık kira sözleşmesi imzalanmıştır. BGSTORE Mağazacılık A.Ş. (B&G Store), açılacak mağazasının aylık cirosu üzerinden hesaplanacak kira bedelini aylık olarak şirkete ödeyecektir. Şirket 19 Aralık 2023 tarihinde KAP'tan açıklanan ve Dünya Grup Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş. tarafından hazırlanan gayrimenkul değerleme raporuna göre, toplam 35.836,65 m² kiralanabilir alana sahip olan Sümerpark AVM'nin değeri 1.256.495.000 TL (KDV hariç) olarak belirlenmiştir.

RALYH… T.C. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Hatay İli, Defne İlçesi, 6. Bölge 2. Etap 718 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” kapsamında birinci oturum için, 2 Milyar 800 Milyon TL teklif ile katılımcılar arasındaki 7. en düşük teklif verilmiş olup, ikinci oturum sürecinde İş Ortaklığı olarak 2 Milyar 248 Milyon TL teklif verilmiş, yapılan sıralamaya göre teklif 3. en düşük sırada yer almıştır.

ULUUN… Şirket bağlı ortaklığı konumunda olan Söke Değirmencilik San. ve Tic. A.Ş. sermayesinde sahibi olduğu paylardan 26.500.000 TL nominal tutarlı borsada işlem görmeyen nitelikteki payın Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdinde borsada işlem gören niteliğe dönüştürülebilmesi için Sermaye Piyasası Kurulunun VII-128.1 Sayılı Pay Tebliğinin 27. Maddesi gereğince Pay Satış Bilgi Formunun onaylanması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na 27/08/2024 (Bugün) tarihinde başvuruda bulunulmuştur. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından başvurunun onaylanması halinde Merkezi Kayıt Kuruluşu süreçlerinin tamamlanması sonrası 26.500.000 adet payın satışı için öncelikli olarak kurumsal yatırımcılarla görüşülmesi hedeflenmektedir.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.