A1 Capital’den şirket haberleri

İstanbul, 2 Eylül (Hibya) – A1 Capital’in açıklamasına göre DCTTR… HALKI… DCT Trading Dış Ticaret A.Ş.’nin 25-26 Temmuz 2024 tarihlerinde talep toplanarak halka arz edilen payları, 31 Temmuz 2024 tarihinden itibaren BİST Ana Pazar’da sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlamıştır.

A1 Capital’den şirket haberleri
Yayınlama: 02.09.2024
2
A+
A-

A1 Capital'in şirket haberleri şöyle:

“BTCIM… Şirketimizin inşaat faaliyetlerinin ve gayrimenkul yatırımlarının kapsamını genişletmek ve mevzuattaki düzenlemelere tabi olmak kaydıyla serbest tüketicilere elektrik enerjisi satışına imkan vererek şirketin gelir pazarını ve stratejik hedeflerini daha geniş bir perspektifle ele almak amacıyla, Şirket ana sözleşmesinin “Şirketin İşletme Amacı ve Konusu” başlıklı 3.maddesinin tadili için, Sermaye Piyasası Kurulu'na 29.08.2024 tarihinde başvuru gerçekleştirilmiştir.

DCTTR… HALKI… DCT Trading Dış Ticaret A.Ş.'nin 25-26 Temmuz 2024 tarihlerinde talep toplanarak halka arz edilen payları, 31 Temmuz 2024 tarihinden itibaren BİST Ana Pazar'da sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlamıştır. İzahnamede belirtilen ve Kurumumuz tarafından yapılması planlanan fiyat istikrarı işlemleri için ilan edilen 30 günlük süre 29 Ağustos 2024 tarihinde sona ermiştir. Şirket paylarının işlem görmeye başlamasını takiben geçen 30 günlük süre içerisinde fiyat istikrarı işlemi gerçekleştirilmemiştir.

ESCAR… Şirketimiz sermayesinin tamamı iç kaynaklardan karşılanmak suretiyle 500.000.000 TL'ye artırılması nedeniyle ihraç edilecek 445.700.000 TL'lik itibari değerdeki paylara ilişkin İhraç Belgesinin onaylanması ve Esas Sözleşmenin “Sermaye” başlıklı 6 maddesinin tadil edilmesine ilişkin olarak uygun görüş alınması amacıyla bugün Sermaye Piyasası Kurulu'na gerekli izin başvurusu yapılmıştır. 

ADGYO… Şirketimiz, Manisa İli, Yunusemre İlçesi, Uncubozköy Mahallesi 2057 Ada 3 Parselde bulunan arsasında Yüklenici MV Grup Danışmanlık Mühendislik İnşaat Hayvancılık Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ile “İksa, Zemin İyileştirme, Kaba İnşaat ve Duvar Örme Yapım İşi Sözleşmesi” imzalamıştır.

VERUS… Şirketimizin %100 oranında bağlı ortaklığı Standard Boksit İşletmeleri A.Ş. tarafından 600.000 USD (20.390.640 TL) + KDV tutarında boksit cevheri satışına yönelik sözleşme 29.08.2024 tarihinde (bugün) imzalanmıştır. Standard Boksit İşletmeleri A.Ş. Türkiye genelinde toplam 24 adet boksit maden sahasına sahip olup, yukarıda bahse konu 600.000 USD (20.390.640 TL) + KDV tutarındaki boksit cevheri siparişinin üretim ve teslimi Adana Tufanbeyli Boksit maden sahasından gerçekleştirilecektir. 

GEDIK… Şirketimizin 28.08.2024 tarihli özel durum açıklamasında, paylarının tamamına sahip olduğumuz bağlı ortaklığımız Marbaş Menkul Değerler AŞ'nin (Marbaş Menkul) Yönetim Kurulu tarafından, 40.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin 150.000.000 TL'ye çıkarılmasına, artırılan 110.000.000 TL sermayenin iç kaynaklardan karşılanmasına karar verilmiş olduğu duyurulmuştu. Söz konusu bedelsiz sermaye artırım sürecine ilişkin olarak Marbaş Menkul tarafından 29.08.2024 (bugün) itibarıyla sermaye artırımı izni için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmuştur.

BIOEN… Paylarının tamamı Şirketimize ait olan Nov Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi'nin %100 bağlı ortaklığı Novtek Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin sermayesinin 227.540.000 TL artırılarak 22.460.000 TL'den 250.000.000 TL'ye çıkarılmasına, sermaye artışı tutarının nakden ödenmesine karar verilmiştir. Sermaye arttırımı 29.08.2024 tarih ve 11154 sayılı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlanmıştır.

VESTL… Küresel büyüme stratejimiz paralelinde, Şirketimizin bünyesindeki markalarla, ilgili uluslararası pazarlarda aktif olarak yer alması ve tanınırlığının artırılması hedefleri doğrultusunda; Şirketimizin Vestel Ticaret A.Ş. üzerinden %100 dolaylı bağlı ortaklığı Vestel Holland B.V. bünyesindeki Almanya şubesi “Vestel Holland B.V. Germany Branch Office” tarafından, ürün ve hizmetlerimizin tüketicilere doğrudan da sunulması stratejisiyle, satış, pazarlama, reklam, tanıtım ve benzeri faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla, Almanya'nın Berlin şehrinde, Şirketimizin global ana markası olan Vestel'e ait bir mağaza açılmasına ve çok kanallı satış ve/veya pazarlama (omnichannel) yaklaşımını destekleyecek şekilde, Almanya'nın tüm şehirlerine ürün ve hizmet sağlayacak bir e-ticaret internet sitesi (www.vestel.com/de) kurulmasına karar verilmiştir. 

REEDR… Şirketimizin yenilikçi ve yerli teknolojik ürünleri ülkemiz ekonomisine kazandırma hedefleri kapsamında, Samsun'daki üretim tesislerimizde yaptığımız elektrikli ilk test aracımızı 30 Ağustos 2024 tarihinde üretim bantlarımızdan çıkartmayı hedeflediğimizi 02.02.2024 tarihinde duyurmuştuk. 09.06.2024 tarihinde yapmış olduğumuz açıklama ile de dizaynı ve teknolojisi Reeder tarafından geliştirilen elektrikli araçlarımızdan “ReeVFancy”nin Ağustos 2024 döneminde seri üretimine başlanması için tedarik amaçlı ilk siparişlerin de Ağustos 2024 döneminde verileceğini bildirmiştik. Yönetim Kurulumuz bugün yaptığı toplantıda, elektrikli araç projemizle ilgili gelişme ve ilerleme durumunun bilgilendirme politikamız kapsamında güncellenerek yatırımcılarımız ve kamuoyu ile paylaşılmasına karar verilmiştir. Elektrikli Araç Projemize dahil olan Reeder Fancy modelinin test versiyonu üretimi %100 tamamlanma derecesi ile başarıyla sonuçlandırılmıştır. EMC (Elektromanyetik Uyumluluk Testleri) testleri ile başlayacak olan Araç Tip Onay Belgesi'nin alınmasının ardından, hazırlanan onaylı teknik servis raporları, yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşuna iletilecektir. Söz konusu sertifikasyon (Belgelendirme) işlemlerinin tamamlanması ile eş zamanlı olarak seri üretime geçilecektir. Bu amaçla tedarik süreçleri planlamaları da yapılmış olup ilk madde ve malzeme siparişleri verilmeye başlanmıştır. “ReeVFancy” elektrikli araç modelimize ilişkin detaylı açıklamalar https://reeder.com.tr/reev-fancy internet adresinde yayınlanmıştır. Söz konusu modelimize ilişkin kapsamlı ürün tanıtım organizasyonu Eylül 2024 döneminde Samsun'da yapılacak ve aynı dönemde ön siparişler alınmaya başlanacaktır. Mikro mobilite dünyasında teknoloji ve mekanik anlamında yaşanan değişimin her geçen gün hızlanarak arttığı bir dönemde olmamız nedeniyle diğer elektrikli araç modellerimize ilişkin değişen teknoloji ve artan ihtiyaçlar dikkate alınarak yürütülen proje geliştirme ve revizyon çalışmaları araştırma geliştirme departmanımızda yoğun şekilde devam etmektedir. Elektrikli araç üretimimize ilişkin gelişmeler hakkında Sermaye Piyasası Kurulu'nun II.15-1 sayılı Özel Durumlar Tebliği gereğince gerekli bilgilendirmeler yapılmaya devam edilecektir.

GSDHO… 09 Temmuz 2024 tarihli KAP açıklamasında bahse konu niyet mektubu kapsamında; bağlı ortaklığımız GSD Shipping B.V.'nin %100 pay sahibi olduğu Malta'da yerleşik Dodo Maritime Limited ile, Sumitomo Corporation şirketinin garantör olduğu bağlı ortaklığı Japonya'da yerleşik Sumisho Marine Co. Ltd. arasında, 2028 yılında teslim edilmek üzere Oshima tersanesinde inşa edilecek 42.350 DWT taşıma kapasitesine sahip bir adet kuru yük gemisi yapımı konusunda 30 Ağustos 2024 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. 

PLTUR… Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile Sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) numunesi taşımaya müsait üst donanımlı araçlar ve binek araçlar kiralanma ihalesi tarafımızda kalmış ve sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme bedeli 22.104.000,00 TRY (Yirmi İki Milyon Yüz Dört Bin TRY)'dir.

KONTR… Kolaboratif Robot ve ileri Teknoloji'de çevresel üniteler tasarlayan, geliştiren ve üreten şirketimizin iştiraki olan Mcfly Robot Teknolojileri A.Ş. (“MCFLY”) 28.08.2024 tarihinde gıda sektöründe öncü üreticilerinden biri olan Yayla Agro Gıda Sanayi A.Ş. firmasıyla; “Teknolojik Robotla Hat Sonu Paletleme Otomasyon Kurulum Hizmeti” kapsamında 1.910.000 Euro (birmilyondokuzyüzonbineuro) tutarında satış sözleşmesi imzalamıştır. GSRAY… Profesyonel futbolcumuz Dazet Wilfried Armel Zaha'nın 2024-2025 sezonu için geçici transferi konusunda Olympique Lyonnais SASU ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre Olympique Lyonnais SASU, Şirketimize net 3.000.000 Euro tutarında geçici transfer bedeli ödeyecektir.

GSRAY… Profesyonel futbolcumuz Leo Michel Joseph Claude Dubois ile Şirketimiz arasındaki sözleşme karşılıklı olarak sona erdirilmiştir.

TSPOR… Şirketimiz ile Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörümüz Sayın Abdullah Mucib Avcı arasındaki 30.06.2025 bitiş tarihli teknik adam sözleşmesi yapılan görüşmeler neticesinde karşılıklı olarak feshedilmiştir. Yapılan anlaşmaya göre, Sayın Avcı, sözleşme kapsamındaki alacaklarının yarısından feragat etmiştir.

BJKAS… Profesyonel futbolcumuz Omar Colley'nin PAOK F.C. kulübüne kesin transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır. Yapılan anlaşmaya göre; PAOK F.C., Şirketimize, şarta bağlı transfer ücreti ödeyecektir.

RUBNS… Şirketimizin ürün satışları kapsamında yurtiçinde 7 farklı şirket ile toplam 100.000.000 TL (KDV dahil) tutarlı ürün peşin satış sözleşmesi imzalanmıştır. Yapılan bu satış anlaşmalarına istinaden sevkiyatlar devam etmektedir.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.