A1 Capital’den şirket haberleri değerlendirmesi

İstanbul, 3 Ekim (Hibya) – A1 Capital, şirket haberlerine ilişkin değerlendirme yaptı.

A1 Capital’den şirket haberleri değerlendirmesi
Yayınlama: 03.10.2024
2
A+
A-

A1 Capital'in raporu şu şekilde:

“ANELE… 15.03.2023 tarihli özel durum açıklamasına ilişkin olarak; finans kuruluşlarından kullanılmış olan nakdi ve gayri nakdi kredilere ilişkin akdedilen “Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi” hükümleri ile ilgili süreç devam ettiğinden, finans kuruluşlarının mutabakatı ile sure 2 ay uzatılmıştır. Gelişmeler tam ve zamanında kamuya açıklanacaktır.

“BEYAZ… %100 Bağlı Ortaklığı olan Edirne Servis ve Otomotiv A.Ş.'nin almış olduğu Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda, yukarıda detayları bulunan arsaların satın alma işlemleri tamamlanmıştır. Edirne İli Merkez İlçesi İskender Mahallesi Sazlıdere Karşısı Mevkisinde yan yana bulunan; 190 ada 3 parsel 7.007 m² ve 190 ada 2 parsel 1.000 m² arsaların birleştirme (tevhid) işlemleri yapılarak, Edirne Servis ve Otomotiv A.Ş.'nin Renault-Dacia Marka Bayilik ve Servis faaliyetlerine kendi mülkünde devam etmesi için üzerine plaza binası yapılması planlanmaktadır. Yapılacak plaza; karbon ayak izi olmayan sürdürülebilirlik konseptinde maliyet avantajı olacak şekilde
bayi geliştirme ekibi ile sıfırdan projelendirilecektir. Son teknoloji projelendirilecek yeni plaza da elektrikli ve Hibrit araçlara yönelik alt yapı ve dc şarj cihazları ile dışarıya da hizmet verilecektir. Yapılacak GES yatırımı neticesinde, kendi ürettiği enerjisi ile tüm elektrik ihtiyacını sağlayıp, fazlasını da değerlendirme imkanına sahip olacaktır. Satış sonrasında bölgede mevcut talebin karşılanacağı hasar ve lojistik merkezi ile ciro ve karlılık sağlanacaktır. Yeni Plaza'da ürün gamı ilave 2 marka için daha yer mümkün olması sebebiyle, ilave ciro ve karlılık sağlanma imkanı mevcut olacaktır.

“CIMSA… 28.08.2024 tarihli özel durum açıklamasına takiben, Mannok Holdings DAC'nin (“Mannok”) paylarının %94,7'sinin bağlı ortaklığı Cimsa Building Solutions B.V.'nin %100 bağlı ortaklığı olan Cimsa Ireland Ltd. tarafından satın alınmasına ilişkin yasal izinler ve diğer kapanış koşulları 02.10.2024 tarihi itibarıyla tamamlanmıştır. Sözleşmeye göre Mannok'un toplam şirket değeri 330 milyon Avro olup, kapanış tarihindeki finansal borçlar düşüldükten ve diğer düzeltmeler yapıldıktan sonra sermayenin %94,7'sine isabet eden hisse alım bedeli 253.481.140 EUR olarak belirlenmiş olup, ödeme yapılarak devir işlemleri tamamlanmıştır.

“KAREL… 30.09.2024 tarihinde Bangladeş Silahlı Kuvvetleri'nin kullanımı maksadıyla Bangladeş Milli Savunma Bakanlığına 856.000 ABD Doları tutarında Askeri Santral teslimatı yapılmıştır.

“KAREL… 30 Eylül 2024 tarihi itibariyle TUSAŞ Motor Sanayiinden İnsansız Hava Araçlarında (İHA) kullanılmak üzere 960.000 ABD Doları tutarında Motor Kontrol Sistemi siparişi alınmıştır.

“KCAER… Şirketin yüzde 99 oranında iştirak ettiği Kocaer Enerji'ye ait Aydın Kuyucak'ta sahibi olduğumuz ruhsat sahasındaki, dünyanın en gelişmiş çevre teknolojisi ve standartlarına sahip olacak olan Jeotermal Enerji Santral yatırımımızın sondaj çalışmalarının devam ettiği ve kurulacak “Kocaer 1 JES” Santral Projesine ait 2.621.875.000 TL proje bedeli olan ÇED izin sürecinin başlatıldığı daha önceki özel durum açıklamalarında iletilmişti. Yapılan sondaj çalışmalarında ruhsat sahasında açılan iki kuyudan alınan jeotermal kaynağın kapasitesi doğrultusunda yaklaşık 7 MW'lık bir güce halihazırda ulaşılmıştır ve bu kapasite ile Kocaer Çelik'in kullandığı elektrik ihtiyacının tamamı karşılanabilecektir. Kocaer Enerji'nin ruhsat sahası içinde jeotermal sondaj ve kuyu açma çalışmalarına devam edilmektedir, açılacak ilave kuyularla birlikte 24 MW gücünde bir jeotermal santral yapımı planlanmaktadır. Kocaer Çelik'in mevcut çatı üstü GES santralleri ve ‘‘Kocaer 1 JES'' santralinin 7MW'lık kapasitesi ile şirketin tüm elektrik ihtiyacı karşılanacak olup, ‘‘Kocaer 1 JES'' santralinden elde edilecek toplam kapasitenin yaklaşık %80'inin 15 yıl dolar bazında alım garantisi bulunan YEKDEM (Yenilenebilir Enerji Kaynak Destekleme Mekanizması) kapsamında satışının gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. 2026 yılında devreye girmesi planlanan ‘‘Kocaer 1 JES'' santralinin ardından, jeotermal enerji yatırımlarına ikinci-üçüncü faz olarak devam edilmesi planlanmaktadır.

“KZBGY… Marmaris'te bulunan Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projemizde 01 Eylül 2024 – 30 Eylül 2024 tarihleri arasında 380 adet devremülkün satışı gerçekleştirilmiş olup, bu satışlardan 224.975.608 TL ön satış cirosu elde edilmiştir. Projede bugüne kadar toplam 28.359 adet devremülk satışı gerçekleştirilmiş olup sözleşmesi yapılmıştır. Yapılan devremülk satışlarına ilişkin toplam KDV hariç 6.773.167.031 TL ön satış cirosu elde edilmiştir.

“MHRGY… Şirket Yönetim Kurulunun 25.06.2024 tarihinde aldığı karar ile başlatılan pay geri alım programı bugün yapılan işlemler neticesinde tamamlanmıştır. Geri alım programı kapsamında, Şirket, 26.06.2024 – 02.10.2024 tarihleri arasında toplam 20.000.000 TL nominal değerli hisseyi ortalama 4,834 TL fiyat ile Borsa İstanbul'da geri almıştır. Hisse geri alım için ödenen toplam tutar 96.683.818,45 TL olup, 02.10.2024 tarihi itibarıyla Şirketin sahip olduğu MHRGYO paylarının Şirket sermayesine oranı %2,418'dir.

“NTHOL… Şirketin “Borsa İstanbul'da oluşan pay değerinin Şirket'in gerçek performansını yansıtmadığının düşünülmesi, küresel çapta yaşanabilecek olumsuz ekonomik koşullar veya benzeri dışsal faktörlerle, ülkemizin içinde bulunduğu coğrafyada ortaya çıkabilecek jeopolitik risklerin etkisiyle, paylarda oluşabilecek negatif yönde olağandışı fiyat hareketlerinin asgariye indirilmesi ve borsada Şirket paylarında ilave likidite sağlanarak, sağlıklı fiyat oluşumuna uygun bir ortamın sağlanmasına katkıda bulunulması” amacıyla, “Pay Geri Alım Programı”nın yapılacak ilk Genel Kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulmasına, pay geri alımına konu edilebilecek azami pay sayısının 18.200.000 adet ve azami fonunun ise kendi kaynaklarından karşılanmak üzere en fazla 850.000.000 TL olarak belirlenmesine, Şirket paylarının geri alımına ilişkin azami sürenin en fazla 1 yıl geçerli olmasına, karar verilmiştir.

“PLTUR… Şirket, SOS HAVACILIK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ile ortak girişim yaparak, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü SAĞLIK BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCILIKLARI'nın ambulans uçak kiralama hizmet alımı işi ihalesini kazanmıştır. Kesinleşen ihale kararı iş ortaklığına tebliğ edilmiştir. Sözleşmeye davet beklenmektedir. İhale kapsamında, 3 yıl süreli 4.000 saat kullanılacak en az 2 (iki) hasta taşıma kapasitesine sahip ambulans uçak kiralama hizmeti gerçekleştirilecektir. İhalenin toplam bedeli 16.316.000 Amerikan Doları + KDV'dir. İşin süresi, işe başlama tarihinden itibaren 36 aydır. Sözleşme imzalanıp işe başlama tebligatının yapılmasına müteakip en geç 180 gün içerisinde iş başlayacaktır. Bu ihale, şirketin finansal durumu üzerinde olumlu bir etki yaratacak olup, proje süresince elde edilecek gelirler ve karlılık oranları üzerinde önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu ihale, şirketin faaliyet alanlarının genişletilmesi doğrultusunda önemli bir adım olup, uzun vadeli büyüme ve sürdürülebilirlik hedeflerimize katkı sağlayacaktır.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.