A1 Capital’den VİOP teknik analizi

İstanbul, 9 Ekim (Hibya) – A1 Capital’in değerlendirmelerine göre güne açılışını pozitif bir şekilde yapan Ekim Vadeli 30 Sözleşmesi bu alıcılı seyrini öğleden sonraya kadar sürdürdü.

A1 Capital’den VİOP teknik analizi
Yayınlama: 09.10.2024
1
A+
A-

A1 Capital, haftanın başında, geçen haftanın sonundaki tepkinin devamı gelmemiş olmasına rağmen tekrardan pozitif bir kapanış görüldüğünü belirtti. Değerlendirmede şu ifadeler kullanıldı:

“Güne açılışını pozitif bir şekilde yapan Ekim Vadeli 30 Sözleşmesi bu alıcılı seyrini öğleden sonraya kadar sürdürdü. Ancak kapanışa doğru tepki alımlarının görülmesiyle biraz geri çekildi ve günü %0.59 kazanımı ile 10291 seviyesinden tamamladı.

Bu doğrultuda haftanın başında, geçtiğimiz haftanın sonundaki tepkinin devamı gelmemiş olmasına rağmen tekrardan pozitif bir kapanış gördük. Halihazırda 22 ve 50 günlük üssel ortalamasının altında fiyatlanan sözleşme yine aynı şekilde hareketini sürdürüyor. Haberlere baktığımız zaman ise Fed ve ECB yetkililerinin yeni faiz indirimleri açısından olumlu konuşmalarını görüyoruz. Aynı zamanda ABD’nin dış ticaret açığının beklenenin altında gelmesi faiz indirimleri açısından olumlu görülebilecek bir diğer gelişmeydi.

Teknik göstergelerde ise kısa vadeli göstergelerin tekrardan aşırı satım yani destek bölgesinde AL sinyali ürettiğini görüyoruz. Buna ek olarak göstergelerin geneli de olumlu görüntüsünü sürdürüyor. Ancak henüz orta vadeli indikatör MACD’nin AL sinyali üretmemiş oluşu tepki alımlarının henüz kısa vadede kısıtlı kalabileceğini düşündürüyor.

Beklentimiz doğrultusunda, 10000 ilk destek seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. Fiyatın daha önce önemli bir yükselişe başladığı ve aynı zamanda düşen trend direnci olan10581 ve 11111 seviyeleri ilk ara dirençler olarak takip edilebilir. Ancak tekrardan Satış baskısı görülmesi ve düşen trendde hareketin devamı durumunda ise 10000 ve 9500 seviyeleri alt destekler olarak izlenebilir.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.