A1 Capital’den VİOP teknik analizi

İstanbul, 2 Eylül (Hibya) – A1 Capital’in analizine göre makroekonomik anlamda oluşan olumlu verilerin yatırımcı psikolojisine de olumlu yansıyacağı düşünülüyor.

A1 Capital’den VİOP teknik analizi
Yayınlama: 02.09.2024
4
A+
A-

A1 Capital, ilk destek seviyesi olan 11333 seviyesi üzerinde mevcut pozisyonların korunabileceğini bildirerek şu değerlendirmeyi yaptı:

“Son işlem gününe negatif bir şekilde başlangıç yapan sözleşme, öğlen saatlerinde başlayan tepki alımları ile yükselişe geçti. Kapanışa doğru kar satışları görülse de sözleşme günü %0.82 lik değer kazanımı ile 11502 seviyesinden kapattı.

Amerikadan gelen olumlu tüketici güven endeksi verisi, enflasyon beklentilerinin paralel gelmesi ve Euro Bölgesi enflasyonunun sert düşüşü gibi makroekonomik anlamda olumlu verilerin yatırımcı psikolojisine de olumlu yansıyacağı düşünüyoruz. Öte yandan Goldman Sachs’ın Türkiye enflasyon tahminini yıllık %62’den %51.4’e düşürmesi gibi ülkemizi doğrudan etkilendiren tahminlerin de aynı şekilde yatırımcıyı pozitif etkileyeceği kanaatindeyiz.

Vadenin son gününde görülen alıcılı seyir eşliğinde gelen pozitif kapanışa rağmen sözleşme halen 22, 50, 100 ve 200 günlük ortalamalarının altında fiyatlanıyor. Ancak teknik göstergelere baktığımız zaman ise hepsinin yönünü yukarı çevirip olumlu sinyaller verdiğini görüyoruz. Kısa vadeli göstergelerin AL sinyali üreterek aşırı satım yani destek bölgesinden çıkmış oluşuna ek olarak orta vadeli indikatör MACD’de AL sinyali üretmiş durumda.

Buna ek olarak düşen trend alt bandının test ediliyor olması ve bu aracılıkla belirginleşen alçalan takoz formasyonunı da yükseliş açısından iyiye işaret olarak yorumluyoruz. Beklentimiz doğrultusunda, ilk destek seviyesi olan 11333 seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. Yükseliş hareketinin devamında hem sözleşmenin daha önce bir çok kez takıldığı, hem de 22 günlük ortalama direnci konumunda olan 11800 seviyesini izleyeceğiz.

Bu seviyenin aşılması aynı zamanda düşen trendin de kırıldığı anlamına geleceğinden alım iştahını arttıracaktır. Bu seviyenin aşılması durumunda 12100 ve 12499 seviyeleri sıradaki dirençler olarak izlenebilir. Olası bir düşen kanalda hareketin devamı durumunda ise 11333 ve 11111 seviyeleri ilk destekler olarak takip edilebilir.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.