MANSUR YAVAŞ, İVEDİK OSB SANAYİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve ABB Başkan Adayı Mansur Yavaş, İvedik Organize Bölgesi Teknopark Ankara’da düzenlenen kahvaltılı toplantıda sanayici, esnaf, STK temsilcileri ve iş insanları ile bir araya geldi.

MANSUR YAVAŞ, İVEDİK OSB SANAYİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
Yayınlama: 07.02.2024
21
A+
A-

Toplantıya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın yansıra, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ile İvedik Organize Sanayi Bölgesi ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin katıldı.

GÜLTEKİN: 140 BİN KİŞİLİK İSTİHDAMIMIZ İLE TÜRKİYE’NİN 2. BÜYÜK OSB’YİZ

Toplantının açılış konuşmasını ev sahipliğini üstlenen İvedik Organize Sanayi Bölgesi ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin yaptı. Başkan Gültekin, “İvedik OSB, Türkiye’deki 400 OSB içinden 140 bin kişilik istihdam sayısı ile ülkemizin ikinci büyük OSB’sidir. Bünyemizde 10’in üzerinde işyeri bulunmaktadır. Burası bir kuluçka merkezidir her sene bine yakın girişimcinin buluştuğu bir merkezdir. İvedik OSB’de üretim ve ticaret at başı gitmektedir. Hepinizin bildiği üzere bölgemizin hemen sınırında bulunan ve 30 yıldır hiçbir gelişme gösterememiş bir durumda olan ANTEKS sanayi sitesini Yenimahalle Belediyemiz ile birlikte hızlıca hayata geçirmek ve İvedik OSB çatısı altında 60 bine yakın istihdam sağlayarak vatandaşlarımız iş ve aş olacak yeni bir sanayi havzası yapmak istemekteyiz. Bu havza bir istihdam havzası olacak ve bu havza 2 milyonluk Ankaralıya aş ve iş olacaktır.” diye konuştu.

Başkan Hasan Gültekin, konuşmasını “Ankara Büyükşehir Belediyemizin bölgemizdeki yaptığı bazı hizmetlerden sizlere bahsetmek istiyorum. Belediyemiz sadece bu yıl İvedik OSB’ye 35 bin 500 ton asfalt dökerek yolardaki sorunlarımızı çözmüştür. “Bölgemizin batısında bulunan bazı iş yerlerimiz zaman zaman şiddetli yağışlar nedeniyle su baskınlarına maruz kalmakta ve bizlerin uykularını kaçırmaktaydı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş ve ekibinin bir önceki İvedik OSB ziyaretinde, bu sorunu sizlerin önünde kendilerine ifade etmiş ve destek istemiştik. Sayın Başkanımız ziyaretindeki verdiği sözü tutarak belediye meclisinden aldığı karar neticesinde baz beton hattını hızlı bir şekilde yaparak sanayicilerimizin önemli bir sorununu ortadan kaldırmıştır” diyerek tamamladı.

YAŞAR: ÜLKEMİZİN SIKINTILARINI ÜRETEREK AŞACAĞIZ

Başkan Hasan Gültekin’in ardından kürsüye gelen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise kendisinin de esnaflıktan geldiğine vurgu yaparak İvedik OSB’nin ve bölgede üretime, istihdama katkıda bulunan tüm sanayici, esnaf ve iş insanlarının sorunlarını çok yakında bildiklerini dile getirdi. Başkan Yaşar, yaklaşan yerel seçimlere de değinerek siyasilerin daha yumuşak ve ılımlı bir siyaset dilini tercih etmelerinin gerektiğini belirtti. Yaşar “Savaşa gitmiyoruz, herkes yaptığını anlatacak, yapacağını anlatacak. Vatandaş seçim günü o kulübeye girerek vicdanı ve aklı ile seçimini yapacak. Yapanı bırakacaksın yapamayanı göndereceksin. Kendinizi acımıyorsanız çocuklarınıza, torunlarınızı acıyın. Bu ülkede iş yapanlara, devletin parasını çarçur etmeden sahip çıkanlara, gelecek kuşaklara güzel bir kent hazırlayanlara sahip çıkın. Ülkemiz daha çok üretirse, daha çok katma değer sağlarsa, daha çok istihdam sağlarsa Türkiye bugün yaşadığı sıkıntıları yaşamaz. Ben üretenlere destek vermenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu ülke ne çekti ise tembellikten çekti, üretmemekten çekti.  Bu sıkıntıları aşmanın yolu sanayide de, tarımda da, turizimde de daha çok çalışmak ve daha çok üretmekten geçiyor. Bu eğitimle başlıyor, ülkemizin bu eğitim sistemi ile bu sorunları aşması mümkün değil. 260 tane üniversitemiz var, Belediyelere gelip iş isteyenlerin büyük çoğunluğu üniversite mezunu. Ancak 300 kişilik bir istihdama 5 bin kişilik mezun verilmiş. Sanayide, tarımda, hayvancılıkta kalifiye eleman ve ara eleman sıkıntısı çekiliyor. Afganlar olmazsa ülkede çoban sayısı neredeyse sıfıra düşecek. Bunu çözmenin yolu meslek liselerinin sayısını artırmaktan geçiyor. Eskiden çırak- kalfa istihdamı vardı şimdi o da kalktı. Yani melek liselerinden size ara eleman yetişmesi lazım. Avrupa ülkeleri gelişmiş ülkeler bunu çözmüş, oralarda Meslek liselerine gidenlerin oranı yüzde 60, normal liselerine gidenlerin oranı yüzde 40. Bu ülkeyi beraber kurduk, beraber büyüteceğiz.” diye konuştu.

YAVAŞ: ÇILGIN PROJELERİ BIRAKIN İŞ YAPIN

Fethi Yaşar’ın ardından konuşan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ABB Başkan Adayı Mansur Yavaş da sanayicilerin sorunlarını yerinde giderek öğrenip çözüme ulaştırmaya çalıştıklarını dile getirdi. Başkan Yavaş, belediyecilik yaparken de farklı bir anlayışla çalıştıklarını dile getirerek “Seçildiğimiz günden itibaren tarafsız bir şekilde, adil, hakkaniyetli, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğinde, sadece işine odaklı, hiçbir polemiğe girmeden Ankara halkı ne istiyorsa o talep doğrultusunda çalışmaya gayret ettik ve edeceğiz. Bir tane çılgın projemiz yok. Lütfen, kim gelirse gelsin adaylara ‘Allah aşkına çılgın proje yapmayın, önce işinizi yapın’ deyin. Türkiye bu projelerden yoruldu. Ben bunu sadece Ankara için söylemiyorum. Türkiye’nin her yerinde her Belediye Başkanı böyle bir proje ile ortaya çıkıyor. Fizibilitesi yok, araştırması yok, aciliyet, öncelik var mı buna bakmadan sadece görülsün, ‘Bunu bu yaptı’ desinler diye yapıyorlar. Belediye başkanları önce kendi işini yapmalı.

5 yıllık yaptıklarını anlatan Başkan Yavaş, özellikle Ankaralılar için sosyal belediyecilikte önemli projelere imza attıklarını ancak bir proje için de Belediye Meclisi’nden onay alamadıklarını belirtti. Başkan Yavaş, ASKİ su tarifesinin 15 metreküpe kadar 20 lira 99 kuruş olduğunu kaydederek, öğrenci evlerine yüzde 50 indirim uygulandığını, sosyal yardım alan ve depremzede ailelere de 10 metreküpe kadar metreküpünün 1 lira olduğunu söyledi. Su ve ulaşımın belediyenin asli görevlerinden olduğunu vurgulayan Başkan Yavaş, “2013 yılında EGO’nun fazla bütçesinin olmasının sebebi, o tarihte yapılan büyük bir gayrimenkul satışından kaynaklanıyor. Ama baktığınız zaman ortalaması 200 milyon dolar civarında. Şu anda 105 milyon dolar, sebebi ucuz taşıma. Çünkü su ve ulaşım belediyenin asli görevlerinden en konforlu ve en hesaplı bir şekilde vermek durumundasınız. Halk otobüslerine de ayrıca destek veriyoruz ki hem 65 yaş üstü halkı, hem öğrencileri, hem şehit ailelerini aynı şekilde indirimli, ücretsiz taşımaya devam etsin. Yavaş, açılışlara da harcanan parayı haram görüyorum oralarda büyük miktar masraf yapıyorsunuz. Asfaltınız hayırlı olsun yok, sade ve sadece kavşaklara asılan yazı: ‘Bu kavşak şu kadar liraya mal olmuştur.’ Ankara halkı bunu bilsin. Yazı yazılacaksa da ‘Bu kavşağımız hizmete girmiştir.’ Bu kadar. Siz ne kadar beton yaparsanız yapın içinde insan olmayınca hiçbir şey olmuyor. Onun için diyorum boş projelerle uğraşmayın halkın parasını boşa götürmeyin. Harcanacak para, halkın ihtiyaçları için harcanır. Kendi cebinizden harcamadığınız parayı, hiçbir yere harcayamazsınız. O para sizlerin bize emaneti. Emanete ihanet olmaz. Biz bu paraları harcarken son derce cimri olmak zorundayız. Türkiye’de bu konuda bir numarayız. Biri başını çevirip kimse yok mu dediği zaman Ankara Büyükşehir Belediyesi onun yanındadır. Halkın ihtiyaçlarını karşılamak ana görevimiz. Dolayısıyla halkın sorunlarını ve ihtiyaçlarını doğru bir şekilde tespit ederek ona göre çözümler üretmek için çalışıyoruz.” dedi. Başkan Yavaş, Ankapark ile ilgili gelen bir soruya cevaben “Ankapark’ı çok büyük bir enkaz olarak devraldık. Ancak şuan kullanılabilir kısmı ile halkımızın hizmetine ücretsiz olarak açmayı düşünüyoruz. Ankapark’ı bahar aylarından itibaren Ankaralıların aileleri ile keyifli vakit geçirebilecekleri bir rekreasyon alanı haline getireceğiz.”

Konuşmaların ardından İvedik Organize Sanayi Bölgesi ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, OSB’ye katkılarından ötürü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a plaket takdim etti.

 

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.