ABB’den öğrenciler için ulaşım desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) sosyal destek alan ailelerin çocuklarının eğitimine yönelik desteklerini sürdürüyor.

ABB’den öğrenciler için ulaşım desteği
Yayınlama: 11.09.2024
4
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 2021 yılında başlatılan program kapsamında, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla sosyal destek alan ailelerin ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki çocuklarının ulaşım giderleri karşılanıyor.

Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda uygulanan programda, ilkokul öğrencilerine servis ücreti desteği, ortaokul ve lise öğrencilerine ise 100 binişlik abonman desteği sağlanacak. 

Yeni eğitim ve öğretim yılıyla dördüncü kez servis desteğinde bulunacaklarını belirten Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz, şunları söyledi:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda eğitim desteklerimize devam ediyoruz. Bugün, servis desteği kapsamında Servisçiler Odası’yla birlikte çalışmalara başladık. Belediyemizden sosyal yardım alan ailelerimize, SMS ile başvuru sürecinin başladığının bilgisini verdik. Bu yıl, ilkokula giden çocuklarımız için servis desteğimizin dördüncü yılını gerçekleştiriyoruz.  Ortaokul ve lise öğrencilerimize yönelik de EGO’dan abonman desteği sağlıyoruz. Servis desteğiyle ilgili başvurularımız başlamış olup, tüm velilerimizin başvurularını bekliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak, tüm öğrencilerimizin servis ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılıyoruz.”

Sosyal destek alan ve ilkokula giden çocuğunu servise yazdıran vatandaşlar, servis desteğinden faydalanmak için 20 Eylül 2024 tarihine kadar servis sözleşmesi, öğrenci kimlik fotokopisi, veli kimlik fotokopisi ve öğrenci belgesi ile https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr/Home/Merkezler adresinde yer alan Sosyal Yardım Başvuru Merkezleri’nden birine başvurabilecek.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.