ABC röportajında Biden “Hastaydım” dedi

Stockholm, 6 Temmuz (Hibya) – Joe Biden, Trump ile çok ses getiren tartışmasının ardından verdiği ilk televizyon röportajında “hastaydım ve kendimi berbat hissediyordum” dedi. Ayrıca Trump’a karşı seçimi kazanabilecek en iyi kişinin kendisi olduğunu söyledi.

ABC röportajında Biden “Hastaydım” dedi
Yayınlama: 06.07.2024
1
A+
A-

Dün gece ABC haber kanalında ABD Başkanı Joe Biden ile yapılan bir röportaj yayınlandı. Bu, Donald Trump'a karşı münazaradaki eleştirilen performansından bu yana ilk televizyona çıkışı oldu.

Münazarada Biden yavaş bir izlenim bırakmış, kelimeler üzerinde tökezlemiş ve zaman zaman odağını kaybetmişti.

Biden'a adaylığını geri çekmesi yönünde çağrılar yapılırken, ABC News'e verdiği mülakat partili meslektaşlarını, bağışçıları ve seçmenleri ikna etmek için son bir çaba olarak görülüyor.

Temsilciler Meclisi'ndeki dört Demokrat, Illinois'den Mike Quigley, Massachusetts'ten Seth Moulton, Texas'tan Lloyd Doggett ve Arizona'dan Raúl Grijalva Biden'ın istifasını istedi.

Cuma gecesi Biden bir kampanya mitingi sırasında “tekrar aday olacağını ve kazanacağını” söyledi. ABC haber röportajı sırasında da aynı derecede kendinden emindi:

''Trump'ı yenebilecek en iyi kişi benim.'' dedi.

Münazaradaki performansından kendini iyi hissetmemesini sorumlu tutan Biden, ''Kötü bir performanstı. Hastaydım ve kendimi berbat hissediyordum. Çok yorgundum.'' diye konuştu. 

Kendine Virüs testi yapıldığını ancak sadece soğuk algınlığı geçirdiğini söyleyen Biden. ''Ciddi bir tıbbi durum belirtisi yok.'' diye ekledi.

Röportajda kendisine dört yıl daha başkan olarak görev yapabilecek fiziksel ve zihinsel kapasiteye sahip olup olmadığı sorusuna ise Biden ''Evet, düşünüyorum, aksi takdirde aday olmazdım.'' dedi.

Ancak Beyaz Saray'da dört yıl daha görev yapmaya uygun olup olmadığını anlamak için bağımsız bir tıbbi muayeneyi kabul etmediğini belirten ABD Başkanı Başkan olarak yaptığı işlere atıfta bulunarak “Her gün bilişsel bir testten geçiyorum” dedi.

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.