ADtranz MD 501, İzmirlilere hizmet vermeye devam ediyor

İzmir Metrosu’nun ilk tren seti ADtranz MD 501, 24 yıldır İzmirlilere hizmet vermeye devam ediyor.

ADtranz MD 501, İzmirlilere hizmet vermeye devam ediyor
Yayınlama: 20.06.2024
4
A+
A-

1996 yılında üretilen ve 2000 yılında ilk seferine çıkan MD 501'in İzmir Metro AŞ'nin kendi atölyesinde yaptığı periyodik bakım ve restorasyonlar sayesinde uzun yıllar İzmirlilere hizmet vermesi hedefleniyor.

Merhum İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina döneminde kurulan İzmir Metro AŞ'nin Üçyol–Bornova arasında hizmet vermesi için aldığı tren setlerinin bakımı yapılıyor.

22 Mayıs 2000 tarihinde hattın açılışından önce kente gelen ilk tren seti 1996 üretimi ADtranz MD 501, İzmir Metro AŞ'nin kendi atölyesinde yaptığı mekanik bakımlar, iç ve dış aksamında yapılan restorasyonlarla randımanlı olarak hat üzerinde seferlere devam ediyor. 24 yılda 1 milyon 800 bin kilometre yol yapan, milyonlarca yolcu taşıyan MD 501'in uzun yıllar daha İzmirlilere konforlu bir yolculuk sunması hedefleniyor.

İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Ertan Sayılkan, “501 numaralı trenimiz filomuzun ilklerinden. 1996 üretimi bir tren. Trenimiz 2000 yılından bu yana da yolculu işletim yapıyor. Düzenli olarak diğer trenlerimizle birlikte çalıştırıyoruz. Periyodik bakımlarımızla trenimiz hala ilk günkü gibi ve ticari ömrü de yapılan bakımlarla artırılmış durumda. Dışarıdan hizmet satın alımı yapmıyoruz. Rulman, kart gibi tüm bakımları ekiplerimizle yapıyoruz. Trenlerimizi hiçbir sıkıntı yaşamadan, ticari ömrünü uzatarak kullanıyoruz.” dedi.  


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.