Afyonkarahisar’da başarılı afet tatbikatı

Afyonkarahisar, 3 Ekim (Hibya) – Afyonkarahisar’da Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında gerçekleştirilen masabaşı ve saha tatbikatında kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları afetlere hazırlık ve müdahale konusunda kabiliyetlerini sergiledi.

Afyonkarahisar’da başarılı afet tatbikatı
Yayınlama: 03.10.2024
2
A+
A-

Afyonkarahisar'da Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında gerçekleştirilen masabaşı ve saha tatbikatında kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları afetlere hazırlık ve müdahale konusunda kabiliyetlerini sergiledi.

Tatbikatta yer alan Anda Afyonkarahisar ekibi, enkazda yürüttüğü başarılı arama kurtarma operasyonu ile büyük beğeni topladı. Zorlu koşullarda hızlı ve etkin bir şekilde çalışarak yaralıyı güvenli bir şekilde kurtaran ekip, afete müdahalede sergilediği profesyonellikle dikkat çekti. 

AFAD koordinatörlüğünde, diğer kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, yerel farkındalığı artırmada ve ekiplerin müdahale becerilerini geliştirmede rol oynadı. Kurtarma faaliyetlerini yerinde takip eden Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, başarılı çalışmaları nedeniyle ANDA ekibine ve diğer arama kurtarma ekiplerine teşekkür etti. 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.