Afyonkarahisar’da çölyak hastaları için büfe açıldı

Afyonkarahisar, 27 Haziran (Hibya) – Afyonkarahisar Belediyesi, glütensiz gıda bulmakta zorluk çeken ‘çölyak hastaları’ için Zafer Meydanı’nda büfeyi hizmete açtı.

Afyonkarahisar’da çölyak hastaları için büfe açıldı
Yayınlama: 27.06.2024
4
A+
A-

Zafer Meydanı’nda hizmete açılan glütensiz gıdaların satıldığı büfe, çölyak hastaları tarafından memnuniyetle karşılandı. Glütensiz Gıda Büfesinde ekmek başta olmak üzere; mısır gevreği, un, cips gibi birçok gıda bulunuyor.

Afyonkarahisar Belediye Başkan Burcu Köksal, sosyal belediyeciliğin gereği olarak çölyak hastalarına verdiği sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, kar amacı gütmeyeceklerini ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler neticesinde glütensiz ürünlerin satış büfesinden temin edileceğine dikkat çeken Başkan Köksal, “Çölyak hastalarımız glütensiz gıdalara erişimde çok sıkıntı yaşıyorlar, maddi açıdan zorlanıyorlardı. Hastalarımızın yaşam standartlarını yükseltmek, onların sağlıklı ve kaliteli gıdalara erişimini sağlamak bizim öncelikli görevlerimizden biri olduğunu unutmamamız gerekir” dedi.  

Başkan Köksal, Hastaların günlük yaşamda karşılaştığı zorlukları bir nebze de olsa azaltmayı hedeflediklerini belirterek, “Açılışını gerçekleştirdiğimiz büfemiz, insana verdiğimiz değerin, sosyal sorumluluk bilincinin ve halkımıza duyduğumuz sevginin bir göstergesidir. Onların sağlığı bizim için her şeyden kıymetlidir.” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.