AHEF Genel Sekreteri Erdoğan: Aile hekimlerinin sorunları çözülmeli

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Genel Sekreteri Dr. Gökhan Erdoğan, aile hekimliği sisteminin karşı karşıya olduğu sorunlar çözülmeden, etkin ve sürdürülebilir bir sağlık hizmeti beklemenin gerçekçi olmadığını söyledi.

AHEF Genel Sekreteri Erdoğan: Aile hekimlerinin sorunları çözülmeli
Yayınlama: 02.10.2024
3
A+
A-

AHEF Genel Sekreteri Dr. Erdoğan, aile hekimi sayısındaki yetersizlik giderilmeden, Aile Sağlığı Merkezlerinin (ASM) fiziki koşulları düzeltilmeden, ebe ve hemşire eksiklikleri tamamlanmadan, tedavi edici sağlık politikaları yerine koruyucu hekimlik öncelenmeden, aile hekimliği uygulamalarının düzenlenmesi için AHEF muhatap alınmadan sağlık sisteminde yaşanan sorunların çözülemeyeceğini savundu.

“Aile hekimlerinin iş yükünü artıracak ve gelir kaybına neden olacak hiçbir düzenlemeyi kabul etmiyoruz” diyen Erdoğan, şunları ifade etti:

“Bizler yalnızca 30 bin aile hekimi değiliz, 85 milyon vatandaşı temsil ediyoruz. Sorunlarımız görmezden gelinerek yapılan her düzenleme, doğrudan toplumun sağlığına zarar verecektir. Cumartesi nöbetlerini tutmayacağız, ‘Giderlerse gitsinler’ ifadesinin ardından 14 gün iş bıraktık ve halkın desteğini aldık, iki Sağlık Bakanı değişti ama biz aile hekimleri görevimizin başındayız. Bizi görmezden gelemezsiniz. Aile hekimliği sisteminin karşı karşıya olduğu sorunlar çözülmeden, etkin ve sürdürülebilir bir sağlık hizmeti beklemek gerçekçi değildir.”

Erdoğan, aile hekimliği uygulamalarına dair yapılacak her türlü düzenlemede AHEF’in muhatap alınmasının şart olduğunu, aksi takdirde, sahadan aldıkları destekle gerekli reaksiyonları göstereceklerini söyledi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.