Akdeniz Belediyesi’nden üniversitelilere can suyu: 6 bin TL’ye kadar destek

Mersin, 1 Ekim (Hibya) – Akdeniz Belediyesi, üniversiteyi kazanan öğrencilere 6 bin TL’ye kadar eğitim desteği verecek. Başvuru süreci 30 Eylül – 4 Ekim 2024 tarihlerinde yapılacak.

Akdeniz Belediyesi’nden üniversitelilere can suyu: 6 bin TL’ye kadar destek
Yayınlama: 01.10.2024
0
A+
A-

Akdeniz Belediyesi, üniversiteyi kazanan öğrenciler için önemli bir destek programı başlattı. 2 yıllık bölüm kazanan öğrencilere 4 bin TL, 4 yıllık bölüm kazanan öğrencilere ise 6 bin TL tutarında eğitim desteği verilecek. Bu kapsamda, başvuru süreci 30 Eylül – 4 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Başvuru Şartları ve Süreci

Eğitim desteğinden yararlanmak isteyen Akdenizli öğrencilerin belirlenen tarihler arasında Öğrenci Belgesi, Tarihçeli Yerleşim Belgesi ve T.C. Kimlik Fotokopisi ile Akdeniz Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne veya belediyenin giriş katındaki Beyaz Masa'ya şahsen ya da 1’inci derece yakınlarının başvuru yapması gerekiyor. Telefon üzerinden başvuru kabul edilmeyecek.

Belediye Meclisi'nden Oybirliğiyle Karar

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız, eğitime verdikleri önemi vurgulayarak, özellikle dezavantajlı ailelerin çocuklarına yönelik bu desteğin büyük bir fırsat olduğunu belirttiler. Başkanlar, “Eğitim, ilk günden beri önceliğimiz. Gençlerimize böyle bir destekte bulunmak, onların hayallerine bir adım daha yaklaşmalarını sağlamak bizleri mutlu ediyor,” dedi.

Eğitimde Fırsat Eşitliği

Belediye Meclisi’nde tüm üyelerin oybirliğiyle aldığı bu karar, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlama hedefi taşıyor. Belediyenin bu desteği, üniversiteye yerleşen gençlerin eğitim hayatını biraz da olsa rahatlatmayı amaçlıyor.

Başkanlar ayrıca, üniversiteye hazırlanan öğrenciler için Metropol Gökdelen Binası'nda bulunan Etüt Merkezi’nin hizmet vermeye devam edeceğini belirterek, kazanan tüm gençleri ve ailelerini tebrik etti.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.