Akman: Daha iyi bir yaşam için yerli üretim desteklenmelidir

Rize, 15 Ekim (Hibya) – Ziraatçılar Derneği Rize Şube Başkanı Müfit Akman, 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında bir açıklama yaparak, 2024 yılının ana temasının “Gençlerin Sürdürülebilir Gıdaya Erişim Hakkı” olduğunu vurguladı.

Akman: Daha iyi bir yaşam için yerli üretim desteklenmelidir
Yayınlama: 15.10.2024
4
A+
A-

Ziraatçılar Derneği Rize Şube Başkanı Müfit Akman, 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında bir açıklama yaparak, 2024 yılının ana temasının “Gençlerin Sürdürülebilir Gıdaya Erişim Hakkı” olduğunu vurguladı. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) 79. kuruluş yıl dönümünde Akman, gıda erişiminin ve sürdürülebilir tarımın önemini bir kez daha gündeme taşıdı.

Akman, dünyada yaklaşık 800 milyon insanın yetersiz beslendiğine dikkat çekerek, özellikle gençlerin gelecekte güvenli gıdaya erişiminin kritik bir mesele olduğunu ifade etti. Gıda israfının ve iklim değişikliğinin dünya genelinde gıda kıtlığına neden olduğunu belirten Akman, “Daha iyi bir üretim, daha iyi bir beslenme, daha iyi bir çevre ve daha iyi bir yaşam için tasarrufun ve yerli üretimin desteklenmesi gerekiyor,” dedi.

Dünya genelinde gıda üretiminin adil bir şekilde dağıtılmasının ve israfın önlenmesinin altını çizen Akman, Türkiye’de tarım sektörüne yapılan yatırımların artırılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, tarımsal eğitim veren okulların önemine değinerek, genç nesillerin sürdürülebilir tarım uygulamalarına yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Son olarak Akman, herkesin güvenli ve besleyici gıdaya erişiminin sağlandığı, açlığın ve yoksulluğun olmadığı bir dünya temennisiyle Dünya Gıda Günü’nü kutladı.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.