Altın ABD Fed tutanakları öncesinde doların gerilemesiyle değer kazandı

İstanbul, 3 Temmuz (Hibya) – Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın güvercin yorumlarının ardından doların gevşemesiyle Çarşamba günü güçlendi ve yatırımcılar gelecekteki faiz indirimlerini ölçmek için ABD merkez bankasının son politika toplantısının tutanaklarına yöneldi.

Altın ABD Fed tutanakları öncesinde doların gerilemesiyle değer kazandı
Yayınlama: 03.07.2024
2
A+
A-

Spot altın yüzde 0,7 artışla ons başına 2.344,60 dolara yükseldi. ABD vadeli altın kontratları yüzde 0,9 değer kazanarak 2.354,20 dolara yükseldi.

Fed Başkanı Powell Salı günü yaptığı açıklamada, ABD merkez bankasının faiz oranlarını düşürmeden önce, son zamanlardaki zayıf enflasyon okumalarının temel fiyat baskılarına ne olduğuna dair gerçek bir resim verdiğinden emin olmak için hala daha fazla veriye ihtiyacı olduğunu belirtti.

Salı günü açıklanan veriler, ABD'de açık iş pozisyonlarının iki aylık düşüşün ardından Mayıs ayında yükseldiğini göstererek, işgücü piyasası koşullarındaki yumuşamanın Fed'in bu yıl faiz indirimine gitmesine neden olabileceğini gösterdi.

Piyasa şu anda Fed'in Eylül ayında faiz oranlarını düşürme ve Aralık ayında bir indirim daha yapma olasılığını yüzde 65 olarak görüyor. Düşük oranlar, getirisi olmayan külçe altın tutmanın fırsat maliyetini azaltıyor. Yatırımcıların bundan sonra günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak olan ADP istihdam ve haftalık işsizlik başvuruları verilerini ve Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam raporunu dikkate almaları gerekecek.

Dünya Altın Konseyi'nin yeni raporunda, “Altının buradan daha iyi performans göstermesi için açık bir yol var, muhtemelen Batı akışları tarafından besleniyor. Buna karşılık, merkez bankası talebinin büyük ölçüde düşmesi, faizlerin daha uzun süre yüksek kalması ve Asyalı yatırımcı duyarlılığının değişmesi durumunda, ikinci yarıda bir geri çekilme görebiliriz,” denildi.
 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.