Ankara’ya gelen öğrenciler için Dayanışma Masası kuruldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi Başkent Gençlik Meclisi işbirliğiyle, Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi’nde (AŞTİ) üniversite eğitimi için Ankara’ya gelen öğrencileri karşılamak amacıyla “Dayanışma Masası” kuruldu.

Ankara’ya gelen öğrenciler için Dayanışma Masası kuruldu
Yayınlama: 14.09.2024
4
A+
A-

Ankara’ya ilk adımlarını attıklarında kendilerini evlerinde hissetmeleri amacıyla Başkent Gençlik Meclisi üyeleri tarafından karşılanan öğrenciler “Üniversite Ankara’da Okunur” sloganıyla kurulan Dayanışma Masası’nda, barınmadan ulaşıma kadar Büyükşehir Belediyesinin hizmetleri ile Başkent Gençlik Meclisi hakkında bilgiler ediniyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın imzasıyla hazırlanan “Başkent Hepimizin Yuvası, Hoş Geldiniz” yazılı pankartla da öğrencilere sıcak bir karşılama mesajı veriliyor. Öğrencilere Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından çeşitli ikramlarda da bulunuyor.

Öğrencilere verilen hizmete dair bilgiler veren BUGSAŞ Genel Müdürü Vecihi Halil İyigün şunları söyledi:

“AŞTİ, Başkent Ankara’mızın açılan kapısı… Ankara’ya ilk kez gelen ya da üniversiteyi kazanan öğrencilerimize AŞTİ içerisinde, BUGSAŞ Genel Müdürlüğü ile Gençlik Meclisi’nin ortaklaşa düzenlediği bir karşılama günü düzenliyoruz. Gelen öğrencilerimize Ankara’yı, Büyükşehir Belediyemizin açmış olduğu gençlik merkezlerini tanıtıyoruz. Nasıl ulaşım sağlayacaklarını, nerelerde oturup zaman geçirebileceklerini Gençlik Konseyi’ndeki arkadaşlarımız öğrencilere birebir anlatıyor ve Ankara’ya adaptasyonlarını sağlıyoruz.” 

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.