Arnavutluk’taki sığınmacı kampının yakınında Meloni temalı restoran açıldı

Roma, 25 Eylül (Hibya) – Giorgia Meloni’ye adanmış bir restoran, deniz yoluyla AB’ye girmek isteyen kişilerin sığınma taleplerinin, İtalyan aşırı sağcı başbakanı tarafından desteklenen tartışmalı bir anlaşmanın parçası olarak işleneceği Arnavutluk’taki bir kampın yakınında açıldı.

Arnavutluk’taki sığınmacı kampının yakınında Meloni temalı restoran açıldı
Yayınlama: 25.09.2024
2
A+
A-

Kuzeydeki Şengjin limanında bir deniz ürünleri restoranı olan Trattoria Meloni, Arnavutluk başbakanı Edi Rama'ya yakın bir restoran sahibi olan Gjergj Luca tarafından açıldı.

Restoran, İtalya'nın iktidar koalisyonuna liderlik eden neofaşist kökenli bir parti olan İtalya Kardeşleri'nin Başkanı Meloni'nin 70 portresiyle dolu. Restoranda gülümseyen bir Meloni, ciddi bir Meloni, öfkeli bir Meloni ve çocuk, genç ve politikacı Meloni portreleri yer alıyor.

Meloni ve Rama, insan hakları dernekleri tarafından uluslararası hukuka göre yasadışı olarak nitelendirilen ancak AB tarafından örtük olarak onaylanan göç planını ilk olarak geçen yaz tasarladılar.

Meloni, restoran açılmadan önce Haziran ayında Şengjin merkezinin yerini ziyaret etti. Önümüzdeki haftalarda iltica taleplerini işleme koymaya başlaması beklenen iki merkezden biri. İtalya tarafından finanse edilen anlaşmaya göre, Akdeniz'i Kuzey Afrika'dan geçen ve İtalyan sahil güvenliği tarafından yakalanan erkekler Arnavutluk'a götürülecek.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, geçen hafta Roma'da Meloni ile yaptığı görüşmede göç anlaşmasına “büyük ilgi” gösterdiğini ve düzensiz göçe karşı tartışmalı operasyonunu desteklemek için 4 milyon sterlin gönderme sözü verdiğini söylemesi üzerine insan hakları grupları ve İşçi Partisi milletvekilleri tarafından eleştirildi.

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.